Pääsivu Lapin kämpät Lemmenjoki Poliisien kämppä (Autiotupa)

LEMMENJOKI
Sallivaara POLIISIEN KÄMPPÄ

LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

080D

Edellinen

Seuraava

Porokämppä / Autiotupa

Inari-Kittilätien luoteispuolella noin 5,3km tiestä Sallivaaran lounaispuolella. Sallivaaran erotusaidan kirnun keskeltä n.430m länsilounaaseen.


-

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Hyvässä kunnossa

2015

20.08.2015

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)


7600840

3454250

Huom:

LISÄKUVIA

Poliisien kämppä. Joidenkin tietojen mukaan tämä olisi päivätupa. Näin kertoo mm. paikalla oleva opasviitta. Luontoon.fi (2015) mukaan autiotupana toimiva kämppä on telttailualueen, lähteen ja tulipaikan vieressä. Luontoon.fi sivun mukaan tupa olisi viidelle. Tähän tupaan ei kuitenkaan juuri kahta enempää sovi yöpymään. Kämppä näkyy 1998 topokartalla ja MML:n karttapaikalla 2014.
Rakennus ei sisälly rakennusperintö-rekisteriin (2014) ilmeisesti siksi ettei ole alkuperäinen vaan uudelleen rakennettu.
Kämppä oli erotusten yhteydessä poliisien ja nimismiehen käytössä. Alkuperäinen rakennus on purettu ja viety inarin Varttasaareen. Nykyinen kämppä on siis rekonstruktio alkuperäisestä ja valmistunut 1990-luvun alussa.
Rakennuksen länsipuolelle noin 40m päähän on MML:n karttapaikassa (2014) piirretty rakennus joka on telttailualueen puuvaja.
(Lähteenä käytetty pääosin Teppo Korhosen kirjaa "Poroerotus" 2008.)
Tupa on lyhyellä nurkalla varustettu kahden hengen hirsikämppä. Oven oikealla puolella on kamiina ja vasemmalla puolella kaasuliesi. Peräseinällä on 4-ruutuinen ikkuna. Sen alla pöytä jonka molemmin puolin laverit. Pieni ja idyllinen tupa.

Päiväkirjamerkintöjä: