Pääsivu Lapin kämpät Lemmenjoki Länsmanin kämppä

LEMMENJOKI
Sallivaara LÄNSMANIN KÄMPPÄ

LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

080E

Edellinen

Seuraava

Porokämppä

Inari-Kittilätien luoteispuolella noin 5,3km tiestä Sallivaaran lounaispuolella. Sallivaaran erotusaidan kirnun keskeltä n.550m länsilounaaseen.


- Tupa 1980-luvun kunnostuksen mukaisessa asussa. Nykyään on katolla huopa.

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Hyvässä kunnossa

2015

21.08.2015

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)


7600770

3454100

Huom:

LISÄKUVIA

Maarit Länsmanin kämppä. Kämppä on rakennettu 1940-luvun lopulla. Rakennusta käytettiin 1970-luvulle asti joten se oli vielä hyvässä kunnossa kunnostusten alettua 1985. Kooltaan kämppä on runsaat 3m sivuunsa ja pitkille nurkille salvostettu ja veittetty hirsikämppä. Katteena kunnostuksen jälkeen kourukatto. Myös päätykolmiot laitettiin umpeen kunnostuksen yhteydessä. Leveä,mutta matala ovi on päädyssä ja sitä vastapäätä matala ikkuna. Alunperin oli oikeassa ovensuun nurkassa on pienempi ritsi ja vasemmalla puolella hirsikehikolle muurattu piisi. Peräseinällä on koko päädyn mittainen laveri (peska, ritsi). Kunnostuksen yhteydessä alin hirsikerta, ritsit ja piisi uusittiin. Samalla piisin taakse muurattiin tiilinen suojaseinä. Nyt on peräseinän ikkkunan alla pöytä ja sivuseinillä laverit. (Lähteenä käytetty pääosin Teppo Korhosen kirjaa "Poroerotus" 2008.)
Kämppä näkyy 1998 topokartalla ja MML:n karttapaikalla 2014.
Kämppä on matala ja pimeä. Piisi on yhä paikallaan mutta kourukatto on vaihtunut huopaan ilmeisesti 2011 talkoissa. Myös sivuseinällä olleet pitkät hirrenpäät on sahattua pois ilmeisen lahottamisvaikutuksen takia.

Päiväkirjamerkintöjä: