Käsivarsi

Tarvantovaara

Hetta - Pallas

Ylläs - Levi - Olos

Pöyrisjärvi

Pulju

Lemmenjoki

Hammastunturi

Muotkatunturit

Paistunturit - Kevo

Kaldoaivi

Inarijärvi

Vätsäri - Kessi

Sarmitunturi

Koilliskaira

Tuntsa

   Lue huomioita tupaluettelosta !

  

H i s t o r i a   ja   m i k s i   t ä t ä   t e e n?

Tapasin Meekon tuvalla käsivarressa Porilaismiehen vuonna 1991. Hän kertoili illalla tarinoita Kekkosen retkistä ja muustakin. Sanoi silloin omistavansa kuvia 200 eri tuvasta ympäri Lappia. Se tuntui käsittämättömän suurelta määrältä. Aina olen kierrellyt lapissa kämpilläkin käyden mutta 1990-luvun lopulla rupesin reissujen reittejä suunnittelemaan kartoilta löytyneiden tupamerkintöjen perusteella. Muutamia kertoja vaelluksillani saavuin kämpän tai kammin luokse jota ei enää ollut. Silloin mietti minkälainen tämä kartoistakin tuttu rakennus on ollut, tai harmittelin ettei edellisellä kerralla ottanut kunnon kuvia.
Elämme aikaa jolloin vielä on jonkinlainen mahdollisuus tallentaa muistiin sitä perinteistä kämppäkulttuuria joka syntyi ennen moottorin tuloa erämaihin. Nyt jo iso osa käymistäni kohteista pitää päällänsä paksua sammalpeitettä. Uudempia rakennuksia ehtisi myöhemminkin katselemaan. Ne kuitenkin monin paikoin sijaitsevat vanhoilla rakennuspaikoilla ja ovat siten kulttuurin jatkajia.
Halu sekalaisten, kartan reunoissa olevien ja matkapäiväkirja merkintöjen järjestämiseen kortistomuotoon tuli vuonna 2003. Koska erämaiden rakennuksista ei ole tietoa liiemin saatavissa, ryhdyin itse niitä luetteloimaan. Lapin laajuus huomioiden tämä kartoitus ei onnistu yhdeltä ihmiseltä. Minulle on välittänyt tietoja ja kuvia yli 100 henkilöä. Ilman näkyvillä olevaa kämppäkortistoa ei tällainen tietojen keruu ole mahdollista.

Apua ja yhteistyötä siis tarvitaan.

KÄMPPÄTIETOJEN VÄLITTÄMINEN.

Kyse ei ole autiotupaluettelosta vaan joukossa on myös yksityisiä ja lukittuja kohteita sekä raunioita.
Katso
HUOMIOITA LUETTELOSTA

Jos havaitset jotain korjattavaa niin pyydän ottamaan yhteyttä. POSTIA MINULLE

  Jos joukossa on kohteita joiden omistaja ei halua rakennukselleen julkisuutta niin pyydän ottamaan yhteyttä.