Pääsivu Lapin kämpät Lemmenjoki Magga (Saunakämppä)

LEMMENJOKI
Sallivaara MAGGA (SAUNAKÄMPPÄ)

LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

080C

Edellinen

Seuraava

Porokämppä

Inari-Kittilätien luoteispuolella noin 5,3km tiestä Sallivaaran lounaispuolella. Sallivaaran erotusaidan kirnun keskeltä n.370m länsilounaaseen.


-

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Hyvässä kunnossa

2015

19.08.2015

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)


7600840

3454250

Huom:

LISÄKUVIA

Jouni Maggan kämppä. Kämppä näkyy 1998 topokartalla ja MML:n karttapaikalla 2014. Rakennus ei sisälly rakennusperintörekisteriin (2014).
Jouni Maggan kämppä on uudehko lautakattoinen ja pitkänurkkainen hirsikämppä. Kunnostustöiden alussa Sallivaaran paliskunta lunasti kämpän ja myi sen museovirastolle. Kämpästä kunnostettiin sauna jota voivat käyttää paliskunnan poromiehet ja metsähallituksen huoltomiehet.
Ovi on pitkällä sivulla ja piisi oli siitä oikealla nurkassa. Piisin paikalla on nyt kiuas. Ikkuna on ovesta vasemmalla päädyssä. Alunperin oli pieni ritsi  oviseinällä ovesta vasemmalla ja ovea vastapäätä olevalla seinällä on koko seinän mittainen iso ritsi. Pieni ritsi on yhä paikallaan mutta vastapäinen ritsi on puolittunut. Sauna on ovesta oikealle väliseinän takana. L-malliset lauteet ja siis kiuas entisen piisin kohdalla. Aika pienillä muutoksilla kämpästä saunaksi.
(Lähteenä käytetty pääosin Teppo Korhosen kirjaa "Poroerotus" 2008.)

Päiväkirjamerkintöjä: