Pääsivu Lapin kämpät Muotkatunturit Saarilompolo

MUOTKATUNTURIT
SAARILOMPOLON KAMMI

LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

018

Edellinen

Seuraava

Turvekammi

Koarvikoddsin (Kuárvikozza) huipulta 3,8km kaakkoon. Saarilompolon luoteisrannalla Mukkalompolosto laskevan joen suun kohdilla.

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Käyttökunnossa

2003

02.01.2020

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)


7665340

3479330

Huom:

LISÄKUVIA 

Perinteisen oloinen, vaikkakin uudehko (2003), koivun runkojen varaan tehty turvekammi. Vesieristeenä kuitenkin tuohen sijasta muovi. Lattialla laudat, kaksi laveria kiertää seinää ja isohko lasiluukullinen kamiina oven pielessä. Viimeinen tieto kammin olemassaolosta vuodelta 2015.
Koordinaatit on likiarvoja koska rakenuksen merkintää ei löydy MML:n karttapaikan kartoista, ilmakuvasta paikan kyllä erottaa.
Tällä paikalla tai lähistöllä on ollut kammi ennen tätä nykyistäkin. Katso lisäkuva 4.
”Moro . . .Törmäsimme pitkänäperjantaina 4.4.1969 luultavasti samoilla sijoilla olleeseen, tätä vanhempaan kammiin. Antaa aihetta olettaa, että on jonkin suvun vakipaikka. . .”Lopulta lähdettiin liikkeelle ja heti viereisen järven rannasta löytyi erinomaisessa kunnossa oleva kammi, jossa olisi ollut varmaan hyvinkin fiksua yöpyä.”. . . Kammissa ei ollut kamiinaa, vaan nuotiosija keskilattialla. Pepi” (Pepi 2018)
Kämppätietoja susille moniste vuodelta 1976 mainitsee uuden hyväkuntoisen kammin jossa on kamiina.

Päiväkirjamerkintöjä:

Perjantai 20.6 7 vaelluspäivä ". . . Mukkalompolon laskuoja oli yhtä ikävän sorttinen kuin muistin. Vedessä isoja kiviä, virtaus hyvä ja rannat todellista ryteikköä. Saappaat jalassa ei millään uskaltanut. Sitäpä varten tossut jalkaan. Onneksi ei itikat vielä häiritse.
Saarilompolon kammi löytyi heti joen jälkeen rannan tuntumasta. Sottainen paikka. Kanisteria ym. ja todella iso kasa viinapulloja kammin kyljessä. Kammi sinänsä ok ja hyvä paikka. Kaminan ulostuloputki on vissiin edellisillä sytyttänyt turpeita koska niitä oli hiiltyneinä revitty piipun ympäriltä. Tukin pahimmat seinän aukot ja pistin kaminaan koetulet (kamina on vanha ruostunut, viimeisiä vetävä peltilaatikko). Sisällä kammissa kostea ummehtunut ilma joka parani lämmön tullessa. Laverit ehjät ja hyvät. Klapeja ja jopa kiehisiä. Muutakin rekvisiittaa riittävästi eli käytössä tämä on.
Laittelin kammissa Blå Bandit kun sai istua ja keitinkin ihan "pöydällä" vaikka ulkona jo paistoi aurinko ja oli raikkaampaa. Rannassa on muuten haukia.
Sen verran ajoissa olin (n.klo 16.00) ettei yöpuuhat kammilla kiinnostanut vaan Peltojärven hiekkarannat siinsi mielessä. . ."