Pääsivu Lapin kämpät Lemmenjoki Postijoenlatva

LEMMENJOKI
POSTIJOENLATVA

LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

022

Edellinen

Seuraava

Autiotupa

Postijoen itärannalla joen latvoilla. Noin 3km Naukusselän pohjoispuolella. 1,5km pohjoiseen siitä kohdasta missä Postijoen puro laskee Naukusselän harjanteelta ja kääntyy jyrkästi pohjoiseen.

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Hyvässä kunnossa

1997

25.11.2017

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)

1972

7616220

3436030

Huom:

LISÄKUVIA 

Metsähallituksen ylläpitämä hirsinen autiotupa. Tuvan tarkkaa paikkaa on erittäin vaikea määritellä sanallisesti.
Tyyppitupamallistoa. Peruskorjattu 1993. Pienen tuulikaapin kautta tullaan tupaan. Vasemmalla narikka, pirttipöytäryhmä ja ikkuna. Ovesta oikealle keittiösyvennys jossa kaasuliesi ja kalpilaatikko, ikkuna ja kamiina kuivausorsineen. Tuvan perällä kahdet laverit. Alapedeille mahtuu kaksi molempiin ja vielä yksi keskelle jos lisäpalat laittaa laverien väliin. Yläpedeille mahtuu yksi nukkuja. Kaikkiaan siis 7 makuupaikkaa. Kämppä on hyvässä kunnossa ja siisti mikä johtunee paljolti sen syrjäisestä sijainnista.
16.06.1964 Helsingin sanomat: ”. . . Postijoen latvoille rakensi Turun Latu 1962 turvekammin, johon mahtuu 6 henkilöä.” Kammista ei ole löytynyt muita mainintoja kartoissa tai kirjoissa. 

Päiväkirjamerkintöjä:

4.8.97 Maanantai "...Kuuma päivä. Muutama pilvenlonkare silloin tällöin himmensi auringon paahdetta. Istun Postijoenlatvan lämpimässä tuvassa vatsa täynnä makaroonia ja sienikastiketta. Lämpeni vaan koko tupa tuossa keitellessä. On rauhallinen paikka. Viimeisten kahdeksan päivän aikana ei tuvalla ole kävijöitä ollut. Tupa samaa mallia kuin Oahojoki, vuosimalli 1972, peruskorjattu 93... ...Pesin pyykkiä, kuivasin varusteet, keräsin marjoja välipalaksi ja luin vieraskirjaa (joka ei vienyt tuhottomasti aikaa). Paikalla on yksi superpatja jonka päälle laitoin sadeviitan lakanaksi, että silleen. Kyllä kelpaa..."