Pääsivu Lapin kämpät Lemmenjoki Ivalovuomanjarvenoja

LEMMENJOKI
IVALOVUOMANJÄRVENOJA
LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

105

Edellinen

Seuraava

?

Ivalojoen eteläpuolella n. 5km Korsatunturilta itäkaakkoon. 500m Ivalojoelta ja n.700 Housuseljänojalta. Jängän pohjoislaidalla.

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Ei juuri erotu maastosta

2007

13.10.2007

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)

?

7589650

3424090

Huom:

LISÄKUVIA  

Avviljeakkejavrilta (Lemmenjoki 1:100 000 kartoissa Persevuomanjärvi) laskee itää puro jänkien keskellä. Muutama sata metriä ennen Ivalojokea puro käänyy pohjoiseen, tästä mutkasta 200m etelään jängän koillislaidalla on rakennuksen merkintä vuoden 1999 topokartassa. Paikalle johtaa idästä polku. Rakennuksen merkintä löytyi myös MML:n vanhoilta topokartoilta. Uudemmista (2000-luku) kartoista se puuttuu.
Paikalta löytyi levällään hirsiä mutta ei mitään selkeää rakennuspaikkaa josta nuo noin 3 m pitkät 7-8 kpl hirsiä olisi peräisin.

Päiväkirjamerkintöjä:

9.8.2007
"... Housuselänojan kohdalla joutui hiukan kuljeskelemaan jänkiä mutta mönkijänura paljasti ylityspaikan ojasta.
Yksi rakennuskohde oli siinä Ivalojoen Veturisuvannon länsipuolisen kumpareen lounaislaidalla jängän reunassa (koordinaatit olisi helpompi).
Rämmin risukkoa ja pompin jänkää sekä seurailin rimpiä. Pääsin kohteeseeni.
Kuivan mäntykankaan laidalla ei selvää rakennuspaikkaa. Yhdessä kohtaa oli 7-8 hirttä joiden pituus n.3,5m levällään jängän laidalla. Hirret oli sahaamalla katkaistuja mutta salvoksia ei näkynyt. Selkeästi rakennuspuita mutta paikka tai tarkoitus ei selvinnyt. Koko viereinen loiva rinne oli täynnä pyöreähköjä tasaisia jäkäläkenttiä joihin hyvällä mielikuvituksella saattoi sijoittaa kammin tai kotapaikan.
Ivalovuoman oja tuli seuraavana vastaan kauniissa uomassaan mutta ..."