Pääsivu Lapin kämpät Koilliskaira Pikku luirojärvi 2

KOILLISKAIRA
PIKKU LUIROJÄRVI 2

LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

050B

Edellinen

Seuraava

Turvekota

Pikku Luirojärven eteläpuolella noin 470m järvestä, laskuojan länsipuolella. 60m purosta.

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Raunio


31.01.2022

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)


7574320

3543160

Huom:

LISÄKUVIA 

Metsähallituksen inventoinnissa 2013 mainitaan seuraavaa:
"Turvekota. Jäännös sijaitsee melko tasaisella kankaalla. Raunio on noin kaksi metriä korkea ja halkaisijaltaan noin viisimetrinen. Kodan runko on pystytetty mäntyriu'uista sekä kookkaammista halkaistuista männyistä. Keskellä on sijainnut harvasti kivetty kehämäinen tulisija."

VW.n kuvien ja uudempien kuvien vertailusta ei itse kodasta löydy yhteneviä asioita. Kota on rakennettu VW.n kuvien mukaan 1950-luvun alusta tai jopa 40-luvun puolella. Rakentamiseen ja polttopuuksi on käytetty lähiseudun puustoa. Siksi VW.n kuvissa on paljonkin avarampaa kuin uudempien, 60 vuotta tuoreempien, kuvien villiintyneessä maastossa. Inventoinnin mukaan kota on melko tasaisella kankaalla, saman voi havaita VW.n kuvista. 2010-luvun kuvissa kota on jo sen verran raunioitunut ettei varmuutta ole onko kyse samasta kodasta.

VW.n kuvien kuvausaikojen ja järjestyksen perusteella voi kuitenkin päätellä kohteen olevan 050A ja 050C lähimaastossa/välillä. Samoin kuin inventoinnin mukaan.

Jos kyseessä ei ole sama kota kuin inventoinnissa niin ne ovat lähekkäin. Miksi sitten inventoinnit ja myöhemmät lähteet ei kerro kahdesta kodasta.

Päiväkirjamerkintöjä: