Pääsivu Lapin kämpät Pulju Vietkapuoldsa

PULJU
VIETKAPUOLDSA
LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

004

Edellinen

Seuraava

Porokämppä

Vietkajärven eteläkärjestä 1,3km etelälounaaseen. Narkivaaran itäpuolella olevan jängän pohjoispään itälaidalla. Puljun kylältä n. 13,5km pohjoiseen.

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Raunio

2007

22.8.2007

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)


7586600

3411530

Huom:

LISÄKUVIA

Vanha porokämppä joka on vanhemmissa kartoissa piirretty väärään paikkaan eli runsaan kilometrin liian etelään lähelle Puoltsaojaa.
Noin 4mx4m kokoa ollut kämppä. Jäljellä hiiltyneitä hirrenpätkiä ja romahtanut takka.
Kemppisen kirjassa Naskama on seuraavanlainen kappale. "Karttaamme on painettu musta läiskä ja sen viereen selitykseksi sana "Kämppä" sellaiseen paikkaan, missä ei millään uskoisi kämppää olevan. Kapperan tuvalla tapaamamme metsämiehet sanoivat myös, ettei heidän tietääkseen siellä Puoltsaojan takana mitään kämppää ollut. Sen sijaan tiesivät Vietkajärven itärannalla olevan autiomajan, jota taas ei ollut merkitty karttaamme".
Kemppisen kirja on painettu 1975. Kemppisen porukka oli käynyt vilkaisemassa kämpän paikkaa ja havainneet sen virhemerkinnäksi. Hiihtivät sitten koillisen kautta Korsatuvalle. Nyt jääkin miettimään oliko nuo Kemppisen tapaamat metsämiehet tarkoittaneet maininnallaan "Vietkajärven itärannalla" ihan eri kämppää vai olisiko käynyt sekaannus ja tarkoitettu Vietkapuoldsan kämppää jängän itälaidalla.
Vietkabuoldsan kämppä on purettu tai poltettu vuoden 2005 tietämillä.

Päiväkirjamerkintöjä:

15.8.2007
"... Vietkabuolzzat on komeita harjuja, suppia, jäkälää ja jyhkeitä puita. Saman tyylistä kuin Rokualla mutta puut upeampia.
Buolzzan lounaislaidalla tiesin olevan kämppäraunion. Se löytyikin pienen mutkan jälkeen. Kovasti hiiltynyttä puuta. Olisiko terveet osat viety ja loput poltettu. Vanha porokämppä. Takka ollut nurkassa ja kämpän koko noin 4mx4m ulkomitoin. Myöhästyin tämän kämpän osalta muutamalla vuodella. Miksi porokämpät on niin kaukana vedestä. Hyvää hongikkoa on kyllä polttopuuksi..."