Pääsivu Lapin kämpät Pulju Salankikangas

PULJU
SALANKIKANGAS

LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

021

Edellinen

Seuraava

Kämppä

Salankikankaan lounaislaidalla jängän reunalla. 1,2km Ketojärveltä kaakkoon ja 12,5km Raattaman kylältä pohjoiseen.

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Huonossa kunnossa


04.12.2019

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)


7576610

3383360

Huom:

LISÄKUVIA

Lähettyvillä on teitä mutta rakennukselle ei vie edes polun merkintää 1985 topokartassa. Sama juttu vielä MML:n karttapaikan topokartassa 2019.  ilmakuvasta näkee kuinka rakennus on jäänyt pieneen pusikkoon hakkuualueen keskelle.
”Lautamökki, joka on vuorattu päältä pahvilla. Savupiipun hormi on pahasti kallellaan. Hormi on irronnut hellan lähtöputkesta. Pieni hella tiiliskivien päällä. Ovessa roikkuu Abloy lukko. Oven suunta on lounaaseen ja takaseinän ikkuna koilliseen päin. Kämppä ei ole ollut käytössä pitkiin aikoihin. On epäsiistissä kunnossa. Puuvarastoa ja huussia ei pihapiirissä näkynyt.” (PKK 2019)
Läheisen suuren Ketojärven rannalla on useita rakennuksia, mökkejä ilman tieyhteyttä.
"Kämppätietoa susille" monisteessa n.1976 vuodelta lukee seuraavaa: "Ketojärven eteläpäästä menee suo kaakkoon. Suon kaakkoispäässä, noin 1km päässä järvestä (?) Hirsikämppä, tilaa 5-6 h:lle. Takka." Nykyinen kämppä ei ole nähnyt hirsiä kuin kenties ympäröivällä hakkuu aukiolla ennen hakkuita. Tuon susioppaan selvitys paikasta on aika suurpiirteinen mutta osuu aika hyvin tälle kohdalle. Paikaa on siis vointu pitään pitkään tukikohtana.

Päiväkirjamerkintöjä: