Pääsivu Lapin kämpät Pöyrisjärvi Stallojärvi

PÖYRISJÄRVI
STALLOJÄRVI

LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

041

Edellinen

Seuraava

Autiotupa

Staalojärven pohjoispuolella järven itäpäästä 200m ja rannasta 100m. Suukisjoen ja Pöyrisjoen välillä.

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Hyvässä kunnossa

2002

04.09.2021

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)

1971

7612170

3388270

Huom:

LISÄKUVIA 

Metsähallituksen hirsinen tyyppitupa vuodelta 1971. Tupa kelpaa talvikäyttöön ja tilaa on 12 hengelle. Tupa tuntee myös kirjoitusasun Staalojärvi. Tuvalta on kauniit maisemat järvelle ja sen yli. Vähän on kesäkäyttäjiä. Peruskorjattu 1998. Kerroslaverit, kamiina ja pirttipöytä.
Järven tuvan puoleisessa matalassa päässä on lähteitä joista talvellakin saattaa saada vettä. 

Päiväkirjamerkintöjä:

8.9.2002 Sunnuntai 10. Vaelluspäivä

". . . Meinasin lopuksi kävellä tuvan ohi mutta huomasin sen rannasta nousevan mäen päällä. Kannattaa hakea kulkureitti ylempää rinteestä. Tuvalta ei tule kunnon polkua rantaan joten sen ohi voi todellakin kävellä rannan puolelta ellei välillä katsele ylöspäin. Tumma hirsitupa oli ympäristöstään lähes kulumaton. Vieraskirjan perusteella sulan maan aikaan täällä käy noin 10 ryhmää ja nekin pieniä. Huhtikuulla kyllä on merkintöjä. Tuvan ikkunasta maisema järvelle ja näkyypä horisontissa Pallas-Ounastunturien korkeimmat huiputkin. Tuvan ympäristön maisema muistuttaa jotenkin eteläsuomalaista hakkuu-aukiota jossa kivet on kynnetty ylös ja vasta parimetrinen koivutaimikko kasvanut tilalle. Tuvassa puita joten kaminaan tuli ja vettä kiehumaan. Hain ja tein samantien hieman lisää klapeja. Hyvä puuvaja. Huomenna täytyy testata ulko-wc. Vieläköhän osaa kun on 10 päivää mättäiden välissä kyykkinyt. Hörppäsin teen ja läksin lenkkareissa katsomaan hieman tulevaa kulkusuuntaa. Kuivaa maata ja hyvä poropolku viereisten lampien ohi. Tulin rannan kautta takaisin ja päätin poiketa pienellä niemellä virvelöimässä. Tuvasta välineet ja saappaat. Ei ole kovin paljoa heittopaikkoja ihan lähettyvillä. Täytyy etsiä seuraavalle reissulle joitain ruovikkosuojattuja uistimia jotta saisi kalastusaluetta laajennettua. Siellä kaislikoissa ne kalatkin on. Olipa mukava taasen katsella maisemaa auringon jo alkaessa laskeutua. Tuvalla sain tyytyä sopparuokaan kuivatulla kalkkunalla. Vieraskirjasta löytyi tekstiviesti sääpalvelun numero. Enontekio 16161 ja kokeilin. Yhteys toimi ja paluuviestinä huomiseksi +10 heikkoa sadetta yöstä alkaen. No johan tämä olikin toinen sateeton päivä. Sopan syönti meni hieman myöhäseen ja nyt täytyy vissiin vielä pakata tuo teltta tuolta ylälaverilta kuivumasta ja sitten nukkumaan."

9.9.2002 Maanantai 11. Vaelluspäivä

"Yöllä oli hieman satanut. Mutta aamu oli vain harmaa. Toiveikkaasti valoa pilkisti jossain itäisessä taivaanrannassa muuten pilvisellä taivaalla. Tupa on hiljainen ja rauhallisella paikalla. Saa nähdä käykö kukaan ennen talvea. Mitäs siinä muuta kuin murua rinnan alle, tupa siistiksi, tavarat rinkkaan ja matkaan."