Pääsivu Lapin kämpät Koilliskaira Kivipää

KOILLISKAIRA
KIVIPÄÄ

LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

005

Edellinen

Seuraava

Autiotupa

Noin 11km Kiilopäältä koilliseen. Kivipään itäpuolella olevan Lassinojanlammen itärannalla.

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Hyvässä kunnossa

1983, 2005

11.10.2022

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)

1967

7590790

3528620

Huom:

LISÄKUVIA

Hiljainen ja siisti 8 hengen tyyppitautiotupa. Tupa on liian kaukana päiväturisteilta ja poissa reiteiltä jos aikoo pidempiä matkoja vaeltaa. Tuvan ikä huomioiden löytyy sen ympäriltä erilaisia merkkejä aikaisemmista piha- ja talousrakennuksista ja muusta retkeilytoiminnasta. Nykyisin (2022) 8-hengelle mutta aikaisempien mitoitusten mukaan 10-hengelle ja ylikin.
1983 tulin Taajostuvalta välillä pöllöjen hätistämänä keskellä yötä. Lämmitin tupaa turhan kuumaksi, enkä saanut unta sisällä olevien muutaman itikan takia joten pistin teltan pystyyn pihalle aamuyöstä.
2005 syyskuun lopussa ruska-ajan jälkeen tupa oli vielä lämmin kun aamupäivästä sinne tulin. Tyhjässä tuvassa keittelin vain sapuskaa ja kuivattelin kostuneita vaatteita. En tälläkään kertaa yöpynyt.
LAPINKÄVIJÄ lehti 2/1990 ?UKK-puiston tuvista: Kivipää: Autiotupa on peruskorjattu syystalvella -89. Samalla tupa muutettu osavuotiseksi varaustuvaksi. Tupa on varaustupana vuosittain 1.12.1990 alkaen talvikautena. Muuna aikana tupa palvelee retkeilijöitä autiotupana. Varaustuvan on tarkoitus palvella matkailuyrittäjiä etappikämppänä matkailupalvelureitillä.?
Tupa oli jälleen autiotupana ympäri vuoden 2000 alussa.
luontoon.fi 2022: ?Kivipää, autiotupa 10 hlö. Varustus: Makuulaverit kahdessa tasossa, pöytä ja penkit. Kamiina, kaasuhella. Tuvan läheisyydessä on tulipaikka, käymälä ja liiteri. Juomaveden saa Lassinojanlammesta. Tulipaikkojen läheisyydessä voi leiriytyä.?

Päiväkirjamerkintöjä:

En pitänyt 1983 päiväkirjaa. Harmi

27.9.2005 Tiistai 2. vaelluspäivä.
"Laskeuduin kauniiseen Lassinojan laaksoon. Olin juuri lopettanut kuvaamisen kun vastaan tuli 4 hengen ryhmä. Ei tämä ihan kuollutta seutua ole vaikka polut on kohtuullisia.
Kivipään kämppä on paikallaan ja edellisten (äskeinen ryhmä) jäljiltä lämmin. Kaminan hiillokseen puita ja vedet kiehumaan kaasulle. Tupa tuntui lähes muistikuvien mukaiselta. Tosin muistikuvat on vuodelta 1983. Piharakennelmia on tullut lisää, mikä on hyvä.
Jatkoinpa polkua Kulasjoen suuntaan. "