Pääsivu Lapin kämpät Koilliskaira Risuvaaran verkkovaja

KOILLISKAIRA
RISUVAARAN VERKKOVAJA

LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

160A

Edellinen

Seuraava

Verkkovaja

Luirojärven kaakkoispuolella Risuvaaran rinteellä. Luirojäeven autiotuvalta vajaa 800 kaakkoon, suoralla linjalla Risuvaaran huippua kohden.


Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Raunio


16.01.2022

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)

?

7569330

3543220

Huom:

LISÄKUVIA

Rinteellä, rannan kulkijoiden katseilta suojassa on pieni hirsinen kehikko, verkkovaja. Piilossahan se siellä. Kokoa hädin tuskin metri kaikkiin suuntiin. Katolla olllut tuohi. Yhdeltä sivulta kaksi hirttä poikki oviaukon paikalta.

"- Se verkkovaja sijaitsee Risuvaaran rinteessä muistaakseni noin varttitunnin matkan päässä Rajan kämpältä. Käynyt olen sen luona noin 15 vuotta takaperin. Paksuista hirsistä tehty, tuohikattoinen (rikki) ja jokunen verkko oli vielä riippumassa sisällä. Sitä vain ihmettelin, että niin kaukana rannasta oli verkkovaja. Ei siis tulisijoja ja Paulus tosiaan sanoi sen olevan isänsä tekemä verkkovaja..." (P-O 2006)

"Vuosilukua en löytänyt mistään seinästä kaiverrettuna, mutta tuohikatto on uudempi kuin itse kehikko. Pienellä katon paikkauksella ja siivoamisella tuossa pitää sadetta ja yöpyy, vettä tosin ei ole lähellä." (TS 2013)
Katto romahtanut 2017-2021 välillä.

Katso 160B Luirojärven Verkkotalas.

Päiväkirjamerkintöjä: