Pääsivu Lapin kämpät Käsivarsi Puittisjoki

KÄSIVARSI
PUITTISJOKI

LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

033

Edellinen

Seuraava

Rajamiesten tupa

Puittisjoen latvavesillä 1,3km Buoiddesoaivin huipusta kaakkoon jokihaarukan kaakkoispuolella rinteen päällä. Noin 600m Raittijärvelle menevästä polusta itään.

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Raunio

2005

18.12.2016

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)


7662820

3287390

Huom:

LISÄKUVIA  


Kämppä löytyy 1965 topokartasta, 1968 yleiskaarttakirjasta ja 1983 GT-kartasta mutta ei enään tuoreimmista kartoista. Kaikissa kartoissa joissa kohde esiintyy se on merkitty Rajavartioston tuvaksi.
Kuvan mukaan paikalla on ollut muiden aikalistensa tapaan pieni veistetyistä hirsistä tehty kämppä ja siinä lautaeteinen. Paikalla on ollut erämaapuhelin.
Tupa on palanut, poltettu tai siirretty ja siirtokelvoton osa pistetty tuleen. Jäljellä on enään hieman rojua ja ruohottunut tuvan paikka. (MH 2005)

Päiväkirjamerkintöjä:

4.8.2005 "... Jatkoin tihkusateessa Puittista ylävirtaan sen pohjoispuolella. Raittijärvelle kääntyvän kelkkauran yli ja kohti entistä rajamiesten kämppää. Rajamiesten kämpän raunio on Puittiksen latvahaarukan eteläpuolella rinteen päällä. Hiukan jouduin kiertämään ennen kuin sen löysin. Tupa on ollut komialla mutta vissiin tuulisella paikalla. Puhelinpiuhakin lienee paikalle tullut koska pylvään tyviä oli vielä vieressä muutama linjaa antamassa. Sahattu sittemmin kai polttopuuksi koko tolpparivi. Paikalla vain jotain palamatonta rojua. Kaminan jämä, piipunpätkiä, kanisteri ym. Tiiliäkin on jonkun verran, ehkä seinän ja kaminan välissä palomuurina. Tupa ollut noin 3x5m. Puuosia ei paikalla ole jäljellä. Liekö tupa palanut, siirretyn tuvan ympäristöä kai siivottaisiin. ..."