Pääsivu Lapin kämpät Käsivarsi Meekonjärvi autio

KÄSIVARSI
MEEKONJÄRVI AUTIOTUPA

LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

013A

Edellinen

Seuraava

Autiotupa

Meekonpahdan itäpuolella Pierfejohkan itärannalla. Meekonjärvestä 300n kaakkoon ja n. 500m Skádjajávrilta länteen.

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Hyvässä kunnossa

1991

07.02.2018

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)

1963

7685730

3276040

Huom:

LISÄKUVIA


Pienehkö hirsinen autiotupa. Varustuksiin kuuluu kamiina, kaasuliesi, pöytä penkkeineen ja laveri kuudelle yöpyjälle.
Kämppä löytyy 1968 yleiskarttakirjasta alkaen. Merkintä on myös 1965 autoilijan tiekartassa.
Katso:
013B Meekonjärvi varaus.
Metsähallituksen julkaisun "Käsivarren erämaa-alueenluonto ja käyttö" sivu137 kartan mukaan rak. 1963 korj. 1986 ja vuodepaikkoja 6.
Kämppä kunnostettu 2005 ja kuvan mukaan saanut eteensä pienen tuulikaapin.
Autiotuvan itäpuolella on Nuukan kenttä-120. Se on vanha lappalaisten asuinkenttä.

Päiväkirjamerkintöjä:

19.7.1991 ". . .Hieman autiotuvan yläpuolella on joessa hirsinen silta pienen putouksen päällä. Tuvassa lämmintä ja yksi vanhempi naishenkilö. Rannan leiriltään saapui vielä, niin ikään yksinäinen mies. Ruuan laittoa ja rupattelua. Myöhempään saapui vielä yksi joka etsi toimivaa puhelinta. Hänen kaverinsa oli Taabman majalla polvi sökönä, oli tullut Porojärvelle vanhan karttansa kahluupaikalle joutuen kiertämään. Porojärven kämppien puhelimetkin oli "pimeinä". Meekoninkaan puhelin ei toiminut. Kaveri piti pienen murkinatauon ja lähti jatkamaan minun ylimääräisen kartan avulla Kuonjarvarrille vaikka takana oli jo ainakin 30km. Tämä Kittilän kaveri jätti kartan Kuonjarin kämpälle josta se oli viety ennenkuin tulomatkalla poikkesin sinne. samainen kaveri soitti minulle kotiin (en ollut paikalla) kiittääkseen ja ilmoittaakseen, että ystävä oli saanut apua. . . ."

20,7 "Aikainen herätys n.klo 8,00 pilvet oli laskeutuneet tunturien ylle mutta koko "Meekonväki" eli kolme yksinkulkijaa lähti ryhmässä Meekonjärven kiertoon ja Vuomakasjokea ylös. . ."

21,7 ". . . Loppumatka Meekolle hissukseen sipsuttaen. Meekolle tuli jälleen avun etsijä. Tällä kertaa tämän kalastajan kaveri oli saanut silmätulehduksen Saijärven pohjoispuolella ja oli täysin vailla näkökykyä. Sama juttu kuin viimeksi . Apua lähdettävä hakemaan Kuonjarin puhelimesta josta edellinen oli saanut kuulemma apua ja karttanikin oli kuulemma siellä. Myöhemmin illalla näimme kopterin laskeutuvan Saijärvelle. Meekon tuvalla riitti jälleen jutunhaluista väkeä. Muunmuassa yksi n.65v mies joka kertoili juttuja siitä kun Kekkonen oli ollut Porojärvellä ym. alueen tuvista ja tienoista. Hän keräsi (otti) kuvia autiotuvista joita kokoelmassa oli jo noin 200. Pistin teltan pystyyn kun tupaan tuli kaksi kastunutta poikaa. Varaustuvan puolelle, joka on Pierfejoen ja töyrään takana, on saapunut 16 henkinen jääkiekkojoukkue. Nyt täytynee taas paneutua maaten."

22.7.91 "Suht aikainen herätys hieman viileänkosteen yön jälkeen (+5°C kalastajat kerto). Laitoin aamulla rokkapurkin kun en ollut sitä illalla saanut laitetuksi. Ideal jalkaan ja menoks. Hieman apea fiilis kun "täytyi" lähteä samaa reittiä takas. Vaan eipä jalkojen kipeytymisen kanssa kannata leikkiä kun on täällä yli 30km takana Kilpisjärveltä. . ."