Pääsivu Lapin kämpät Käsivarsi Kuonjarjohka vanha

KÄSIVARSI
KUONJARJOHKA VANHA

LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

008A

Edellinen

Seuraava

Autiotupa

Kuonjarjohkan pohjoispuolella, joesta n.200m. Kuonjarvagge laakson itäpuolella 4,5km Duoljehuhputilla olevasta rajan mutkasta itään.

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Purettu

1991

03.10.2014

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)

1969

7679710

3270270

Huom:

LISÄKUVIAMukava pikkutupa joka tarjosi 1991 tunnelmallisen taukopaikan mennen-tullen.
Tupa rakennettu 1969 ja se oli tarkoitus kunnostaa ja siirtää Riimmajärvelle. Hirsien huonokuntoisuuden takia siirtoa ei ole toteutettu taitaa hirret jäädä polttopuuksi. Purettu oletettavasti 2004.

Päiväkirjamerkintöjä:

19.7.1991 ". . . Kartan mukaan olisi rakan alkaa jo tunturin harjalla vaan eipä sitä ollut lainkaan Kuonjarjohkan kämpille mennessä. Kuonjarvagge on kaunis laakso, varsinkin näin auringonpaisteessa. Kunnon rakasta saa hyvän kuvan kun katsoo Kuonjarjohkan tuvasta suoraan etelään. Pussikeitto naamariin pienessä Kuonarin kämpässä joka oli sen aikaa tyhjänä kun minä siellä olin. Lähes pilvetön taivas ja paljon itikoita. Kahperusvaaran Itäpuolitse pohjoiseen tasaista (alue huomioon ottaen ) tunturinummea. . ."

22.7.1991 ". . . Kaamea sääskiparvi pakotti kiirehtimään viimeiset kilometrit, Kahperuksen rinteiden ja siktakurran ohi, ei jalkakipuakaan juuri huomannut. Kuonjarin kämpältä oli juuri lähdössä 2+4 sinne tuli pian Saarijärveltä 4. Meekolta oli minun lisäksi tullut ennen 2 ja "Kontulan" pariskunta. Juuri ennen kuin olin lähdössä oli 4 lähtenyt mutta samamäärä tullut tilalle. Taitaa tupa olla vain välietappi suuntaan jos toiseenkin. Karttakin oli ehditty viedä parempaan talteen. Ihme porukkaa tällaiset jotka luulee kaiken tuvissa olevan irtaimen olevan vapaasti käytettävissä. Toivottavasti ottaja oli sen tarpeessa. Söinpä lihariisipataa ja meinasin torkahtaa sen päälle.

"Kontulan" pariskunnan tultua keitimme minun keittimellä vielä kahvit ja jätin ylimääräisen litran sinolia hyllylle. Viimeksi tulleiden neitosten kanssa vielä hetki reittiselvityksiä. Tauko oli vierähtänyt yli 2 tuntiseksi. Jatkoin matkaa Kuonjarvaggen kautta jo tutuksi tullutta polkua ja viipymälunta ylös."