Pääsivu Lapin kämpät Kaldoaivi Haratskaidi A

KALDOAIVI
HARATSKAIDI A

LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

123 A

Edellinen

Seuraava

Porokämppä

Mieraslompolasta noin 6,5km koilliseen olevan vanhan poroerotuspaikan itäpuolella. Tieltä noin 260m kaakkoon ja jängän päästä 100m koilliseen.

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Raunio

2008

31.7.2011

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)


7729420

3511520

Huom:

LISÄKUVIA

Hirsikämppä löytyy 1975 topokartasta alkaen.

Tupa on ollut kooltaan noin 3x3,5m. Seinissä on jäljellä 4-8 hirsikertaa. Päädyssä ikkuna, ovi sivulla. Oven vieressä takan kohta huonoimmassa kunnossa. Siististi ja taidolla tehdyt nurkkasalvokset (lohenpyrstö). Kämppä vaikuttaisi olevan siinä mihin karttakin sen sijoittaa.

Haratskaidin erotuspaikan tuntumasta on löytynyt tämän hirsikämpän lisäksi kuuden kammin jäänteet. MML:n karttapaikalle (2008) on piirretty rakennus myös tieuran laitaan mutta siinä oli iso mänty, eli kartoittajalle on tapahtunut pieni lipsahdus ilmakuvaa katsoessa.

Päiväkirjamerkintöjä:

5.8.2008 Ti

"Vanhan erotuspaikan kämppiä poikkesin katsomaan. Jängän takana romahtanut turvekammi. Olin yllättynyt että kammi! Odotin lautamökkiä löytyvän. Toista merkintää katsomaan mennessä löytyi vielä kaksi kammia joista toinen on ollut iso ja siinä oikein kivijalka, miten tuo on aikanaan ollut, koristeenako kivet? Neljäs (Karttaan merkitty) oli rauniona oleva hirsirakennus. Vielä olisi sen ajouran vieressä pitänyt yksi mökki olla vaan jäi löytymäti. (Tuo tien vieressä oleva merkintä osuu paikalla olleen ison yksinäisen männyn kohdalle. Näkyy hyvin Maanmittauslaitoksen karttapaikan ilmakuvasta. Kartoittajan virhe siis.) Vanha kaunis erotusaita löytyi kylläkin."