Pääsivu Lapin kämpät Kaldoaivi Gáhkkorvuohpi

KALDOAIVI
GÁHKKORVUOHPI

LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

155

Edellinen

Seuraava

Rakennusryhmä

Pautujärven luoteisrannalla. Kuotkulammelta n.1km koilliseen. Lahden länsirannalla.


Vanha kämppä.

PRIVAT

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Huonossa ja Hyvässä kunnossa


23.04.2015

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)


7706490

3535310

Huom:

LISÄKUVIA

Yksi kammi 1974 topokartassa ja 1999 Sevettijärvi-Nuorgam kartassa. 2002 topokartassa kaksi rakennusta. MML:n karttapaikalla 2008 jo viiden rakennuksen ryhmä.
Paikalla on vanhempi hirsinen asuinkämppä. Kelpaa vielä sääsuojaksi mutta saattaisi olla kunnostettavissa alimmat hirret uusimalla ja katon kunnostamalla. Sisältä sotkuinen. Tämän vieressä lähes kaatumispisteessä oleva vaja.
Näistä vanhemmista rakennuksista noin 50m etelään on kolmen kaytössä olevan rakennuksen ryhmä. Vanhempiin karttoihin merkitystä kammista ei ole tietoa, sillä on saatettu tarkoittaa tätä vanhaa pikkukämppää.
Uusista rakennuksista kämppä on rakennettu kivien päälle vanhoista hirsistä ja siinä on lautaeteinen. Koko noin 3mx5m. Rannempana pieni, uudemmista hirsistä tehty sauna ja varasto. Nämä uudet rakennukset on lukittu. Yksityisiä.
Pohjois-suomen autiomajat kirjanen vuodelta 1958 mainitsee seuraavaa: "25. Paudijärvi, Iijärven eteläpuolella sijaitsevan Paudijärven keskiosan länsirannalla talvikäyttöinen hirsimaja. Hyvässä kunnossa. Takka. Majoitustilaa 4-6 henkilölle."Polttopuuna tunturikoivua." Ei tuo kirjasen sijainti oikein natsaa järven muotoon mutta saattaa tarkoittaa tätä kohdetta ja tuota vanhempaa rakennusta.

Päiväkirjamerkintöjä: