Pääsivu Lapin kämpät Hetta-Pallas Pallaskota A

HETTA - PALLAS
PALLASKOTA A

LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

037A

Edellinen

Seuraava

Vuokrakota

Pallaksen hotellilta n.850 m kaakkoon. Palkaskeron ja Pallaskeron väliltä laskevan puron varressa.

.

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Hyvässä kunnossa

2015

04.11.2021

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)


7553625

3378295

Huom:

LISÄKUVIA

Paikalla on Vuokrakota jonne johtaa tie. Yleisön pysäköinti on kuitenkin hotellin tuntumassa vajaa 1km luoteeseen tai tien varressa noin 500m päässä. Kota on höylähirsistä tehty 8-kulmainen rakennus. Kodan vieressä on avoin kota ja näiden yhteiset huoltorakennukset.
Kodan merkintä MML:n karttapaikalla 2007 ja luontoon.fi sivujen opaskartassa. MML.n karttapaikalla 2015 näkyy 4 rakennusta ja tuo "Kota" teksti. Vuoden 1968 topokartassa on merkitty tälle kohdalle "Leirintäalue".
Palkaskeron juurella on ollut hiihtohissi (1968 topokartta). Kodalta  Palkaskeron päälle nousevan polun varrella voi vielä nähdä tuon hiihtohissin rakennelmien jäänteitä.
Katso 037B Pallaskota B

http://www.luontoon.fi/pallaskotavuokrakota 29.08.2015
”Pallaskota, Vuokrakota, 20 hlö  
Varaukset: Pallastunturin luontokeskus.
Vuokrattava hirsikota sijaitsee kauniissa tunturikoivikossa vajaan kilometrin päässä Pallastunturin luontokeskukselta. Pallaskota on tarkoitettu yrittäjien ja ryhmien käyttöön. Vuokrattava kota antaa ryhmälle rauhan olipa kyseessä nokipannukahvien keitto ja levähdys vaelluksen lomassa tai pienimuotoinen vihkiäis- tai muu juhlatilaisuus tunturin juurella. Kota soveltuu 20 hengen tilaisuuksiin ja noin 5 hengen yöpymiseen.
Kodan vieressä on tulentekopaikka ja retkeilijöille avoin kota.
Hinta: 35€/0-4h, 50€/4h-vrk
Varustus: Avoin tulisija, kodan välittömässä läheisyydessä kuivakäymälä, myös invakäymälä. Vuokrakota on rakennettu palveluiltaan esteettömäksi eli se soveltuu myös liikuntarajoitteisille. Huomaathan, että kodan lämpiäminen vie aikansa.
Kodassa on perusvarustus kahvin keittoon, mutta ryhmäruokailuihin vuokralaisen on tuotava omat astiastot mukanaan tai pyydettävä ne erikseen luontokeskuksesta. Kodassa ei ole patjoja, peittoja eikä tyynyjä.”

Päiväkirjamerkintöjä: