Pääsivu Lapin kämpät Vätsäri - Kessi Lerkevannskoia

VÄTSÄRI - KESSI
LERKEVANNSKOIA
LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

N11

Edellinen

Seuraava

Autiotupa

Norjassa. Surnupäästä kaakkoon. Rajapisteestä 353EA 200m suoraan itään. Melkein kahden järven välillä.

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Käyttökunnossa


28.05.2017

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)


7697780

3583380

Huom: 


Norjalaisesta nettikartasta http://www.inatur.no/ löydetty tupamerkintä. Näkyy myös MML:n karttapaikan topokartassa ja 2001 topokartassakin kolmannes tuvan merkinnästä (muu osa jäänyt rajapisteen tekstin alle).
Pieni punainen lankkuhirsimökki. Kahdelle mukavan kokoinen mutta neljäkin mahtuu. Vieressä lampi ja puro. Ympäristö harvaa louhikkoa ja kivikkoa, ei vaikeaa mutta hidasta maastoa. Kämppä on todella vähäisellä käytöllä sulan maan aikaan. Paikallinen metsähallitus, Statskog, "hoitaa"
"Vaggatemista tupien kautta, Rajapääkoiaa lukuun ottamatta, Neideniin tehdään ja merkitään kelkkaura. Kyseessä on vuosittainen Finnmarkslöp-koiravaljakkokilpailu. Reittimerkinnät on Helmikuun viimeiseltä viikolta huhtikuun alkupuolelle." MI (2008)
Viereiselle järvelle, noin 200m pojoiskoilliseen, on MML.n Karttapaikalle ilmestynyt rakennuksen merkintä (2017). Tuosta rakennuksesta ei minulla ole mitään tietoa, onko siellä ylipäänsä rakennusta. Karttapaikan Ilmakuvassa näkyy N11 selvästi, tuo toinen voi olla joku muukin kuin rakennus.
Norjalaisessa nettikartassa (https://kart.1881.no) on merkitty vain yksi rakennus N11. Sen ilmakuvassa näkyy myös N11 mutta tuo toinen voi olla iso kivi ym. Epäilen siis Karttapaikan rakennusmerkintää.

Päiväkirjamerkintöjä: