Pääsivu Lapin kämpät Vätsäri - Kessi Sorstinjänkä

VÄTSÄRI - KESSI
SORSTINJÄNKÄ

LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

075B

Edellinen

Seuraava

Tukkikämppä

Kuivaslompoloon Sorstijängältä laskevan puron suulta 1km suoraan itään pitkänomaisen lammen pohjoisrannalla. Kessijärven autiotuvalta noin 3,4km koilliseen.

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Raunio

2006

20.4.2009

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)


7662210

3564450

Huom:

LISÄKUVIA

Raunion merkintä 1992 Inarijärvi veneilykartassa 1:50 000 ja MML:n karttapaikan vanhemmissa topokartoissa. Paikalta löytyy yksi noin 8x8m kokoinen kämpän raunio. Seinissä on käytetty järeitä keloja. Takaseinässä 4 hirttä jäljellä etuseinässä 6 hirsikertaa, ovi ja ikkuna-aukko vielä paikallaan.
Rannassa hirsiä maassa, siinä on ollut joku aitta, talli, vaja tai vastaava. Koko ja muoto jää epäselväksi.

Päiväkirjamerkintöjä:

29.7.2006
"...Niinhän siinä kävi jotta suunta oli oikea mutta lähtöpaikka väärä. Ei hätiä. Hiukan ympärille katsomista ja pian taas kartalla. Sorstinjängän kaakkoispuolella olevan kolmipäisen lammen pohjoiskärjessä oli ensimmäinen etsimäni tukkikämpän jäänne. Paikalta löytyy yksi noin 8x8m kokoinen kämpän raunio. Seinissä on käytetty järeitä keloja. Takaseinässä 4 hirttä jäljellä etuseinässä 6 hirsikertaa, ovi ja ikkuna-aukko vielä paikallaan, katto luhistunut. Rannassa hirsiä maassa, siinä on ollut joku aitta, talli, vaja tai vastaava. Koko ja muoto jää epäselväksi...."