Pääsivu Lapin kämpät Vätsäri - Kessi Sorstinluolikot

VÄTSÄRI - KESSI
SORSTINLUOLIKOT

LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

075A

Edellinen

Seuraava

2 Tukkikämppää

Kuivaslompolasta 1,7km itään Sorstinluolikoiden keskellä olevan lammen etelärannalla. Kessijärven autiotuvalta noin 3,6km koilliseen.

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Raunio

2006

20.4.2009

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)


7661710

3565250

Huom:

LISÄKUVIA  

Raunion merkintä 1992 Inarijärvi veneilykartassa 1:50 000 ja MML:n karttapaikan vanhemmassa topokartassa.
Paikalla on kaksi noin 8mx8m kokoista hirsirakennuksen kehikkoa. Itäisempi rakennus näyttää olevan paremmin tehty ja siinä on myös ikkunan aukko mikä puuttuu läntisestä, siinä on vain luukku. Itäpuolen rakennus näyttäisi olleen majoitusrakennus. Hirsiä on molemmissa raunioissa päällekkäin 6-8. Rakennuksia ei näytä puretun miltään osin vaan ne ovat saaneet raunioitua aivan rauhassa. Hirsikehikot on noin 30m päässä toisistaan.
Lammen rannassa on maatuneena hirsikehikko jossa vain yksi hirsikerta neliön muodossa, nurkat on salvottu. Olettaisin sen olevan sauna. Kooltaan noin 4m kanttiinsa. "Saunan" keskellä kuoppa.

Päiväkirjamerkintöjä:

29.7.2006
"... Toinen Tukkikämppäkohde on edellisestä vajaa kilometri kaakkoon lammen etelärannalla. Sieltä löytyi kaksi liki saman kokoista (8x8m) rakennusta. Itäisempi rakennus näyttää olevan paremmin tehty ja siinä on myös ikkuna mikä puuttuu toisesta rakennuksesta jossa vain räppänän luukku. Itäpuolen rakennus siis todennäköisesti majoitusrakennus. Hirsiä molemmissa päällekkäin 6-8 eikä näytä siltä että niitä olisi ihmisten toimesta vähennetty. Rakennuksilla etäisyyttä alle 30m toisistaan.

Lammen rannassa on hyvin maatuneena yksi hirsikerta neliön muodossa, nurkat salvottuna. Oletettavasti sauna tai vain "nuotiokehä", kooltaan noin 4m kanttiinsa. "Saunan" keskellä kuoppa ..."