Pääsivu Lapin Kämpät Pulju

PULJU

        

Käsivarsi Tarvantovaara Hetta-Pallas Ylläs-Levi-Olos Pöyrisjärvi Pulju Lemmenjoki Hammastunturi Muotkatunturit Paistunturit-Kevo Kaldoaivi Inarijärvi Vätsäri-Kessi Sarmitunturi Koilliskaira Tuntsa

  LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA    ALUERAJAUS   HUOMIOITA LUETTELOSTA  

Avisuorajoen kammi

Hirsimaa

Iso Kuolajärvi

Kapperapalo

Koppelomaa

Korkalo

Korsatupa

Kultakuru

Kuolamännikkö

Lehtivaara

Nilipirtti

Ollinpuljunpirtti

Pyhävasa

Raijankiselkä

Salankikangas

Sammalselkä

Sammalselkä Nilivaara

Vietkapuoldsa

 


001 Avisuorajoen kammi


019 Hirsimaa


059 Iso Kuolajärvi


012 Kapperapalo


014 Koppelomaa


056 Korkalo


003 Korsatupa


002 Kultakuru


018 Kuolamännikkö

020 Lehtivaara

046 Nilipirtti

045 Ollinpuljunpirtti

037 Pyhävasa

039 Raijankiselkä

021 Salankikangas

041 Sammalselkä

041B Sammalselkä
Nilivaara


004 Vietkapuoldsa


ALUERAJAUS:


Puljun erämaa ympäristöineen:

Järjestyksessä yhdestoista erämaa-alue jota kartoitan ja samalla selkeästi vaikein rajauksen suhteen. Itse Puljun erämaa, siis se jonka erämaalaki määrittelee, on maantien halkaisema. Lisäksi Puljun erämaan pohjoiskärki joka ulottuu Norjan rajalle on vaeltajan kannalta joko Lemmenjoen tai Pöyrisjärven seutua. Lemmenjoen puiston eteläpuolelle jää suikale suojametsä aluetta ja laajemmin metsäautoteiden pirstomaa talousmetsää aina Kittilä - Inari tielle.

Alueen rajaus siis noudattaa lännessä Ounasjokea, pohjoisessa Peltovuoma- Nunnanen- Kalmakaltio tielinjaa. Kieri- ja Avisuoratunturien kautta Lemmenjoen Kansallispuiston rajalle jota seuraten Kitisen latvavesille. Ennen Taatsia siirrytään Kittilä-Inari tielle Pokan länsipuolelle. Sieltä metsäautoteitä seuraillen Lompolon kylään josta Tepastojokea Ounasjokeen.

Nunnasen ja Peltovuoman kylien suunnalla on runsaasti rakennuksia järvien ja jänkien takana ilman tieyhteyttä. Jätän ne kuitenkin pois koska ovat n.5km päässä kyliltä ja talvella siis kelkkapelillä vain 10min etäisyydellä kyliltä. Kittilä-Pokka välillä on myös rakennuksia joiden mukaan ottaminen mietityttää, poimin sieltä kohteita jotka esiintyy vanhemmilla kartoilla. Lompolo- Pulju- Nunnanen tien varrella on tietä vanhempia maatiloja jotka jätä pois kortistosta, sama koskee Ounasjoen vartta jonka voi tässä tapauksessa laskea tieksi.

Ahtaasti omia ehtojani noudatamalla voisi jättää puolet nyt kortistoiduista pois ja vastaavasti väljemmin aateltuna kohteiden määrä voisi olla kaksinkertainen.

Alkuun

09.01.2021