Pääsivu Lapin kämpät Hammaskaira Juomusjärvenoja A

HAMMASKAIRA
JUOMUSJÄRVENOJA

LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

015 A

Edellinen

Seuraava

Tukkikämppä

Juomusjärvestä laskevan joen lounaisrannalla pari sataa metriä Kirakkajärvestä.

Raunio A

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Raunio

2004

18.08.2014

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)


7625820

3502070

Huom:

LISÄKUVIA

Topokartassa 1989 kaksi rakennuksen merkkiä. Ei näy 1968 topokartassa eikä uusissakaan.
Paikalla on kaksi, todennäköisesti 1930-luvun Kirakkajoen hakkuitten aikusta savottakämpän rauniota. Rak A. Noin 8m kanttiinsa pyöreistä hirsistä tehty kämppä. Keskellä kamina- ja väliseinäjäänteitä. Nurkissa 4-6 hirsikertaa savoksissa mutta seinät on pitkiltä sivuilta painunut kasaan. Ovenkarmit pitää etuseinää ojennuksessa. Hirsiä ei ole toisiinsa enempiä soviteltu vaan raot on tilkitty umpeen. Seinähirsiä ei ole minnekkään poistettu vaan taitavat kaikki lahota tässä paikanpäällä.
Rak B. Tämäkin on noin 8m kanttiinsa pyöreistä hirsistä tehty kämppä. Nurkissa muutama hirsi savoksissa muuten seinät on  painunut kasaan. Huonommassa kunnossa kuin A. Rakennusten etäisyys noin 50m.
Koordinaatit likiarvoja.

Päiväkirjamerkintöjä:

8.9.2004 "Palailin takaisin ja ylitin Juomusjärvenojan. Seuraavat kaksi raunionmerkkiä on tuon ojan länsirannalla. Odotettua pidemmältä sain noita raunioita hakea mutta löytyi sentään. Kaksi isoa noin 8x8m hirsikehikkoa joissa nurkissa 4-5 hirsikertaa jäljellä. Useampia huoneita ja tulisijoja. Oikein metsäkämppiä, hirret näytti pyöreiltä siis ilman sovituksia ja raot vain tilkitty. Kämpän A ovipielet pitää etuseinää kasassa muuten seinät luhistuneet pitkiltä sivuilta. Hirsiä ei näytä viedyn tai poltetun. Paikalleen taitaa olla romahtanut. Matkaa toiseen kämppään B noin 50m. Kämppä B on saman kokoinen mutta muutaman hirsikerran matalammaksi painunut."