Home

6-20.3.2006

Välillä täytyy päästä tuulettumaan. Kaupungin ympyrät on kuitenkin sen verran pienet ja "kaupunkimaiset" että kosketus luontoon jää väkisinkin ohueksi. Tammelassa on minulle sopiva tukikohta jossa voin viettää talvisin pidempiäkin aikoja.

Perinteeksi on muodostumassa pidennetyn viikonlopun mittainen hiihtokeikka tutun porukan kanssa. Niin nytkin. Kun itse tykkään olla pidempään paikalla niin menin etukäteen. Mukana oli ja paikalla kävi muitakin tuttuja.

Harvinaisen hyvät säät. Aurinkoa päivisin ja kuutamon valossa yöpakkasia. Lunta kohtuullisesti mutta ei minkäänlaista hankikantoa. Suksien pohjat siis tavallistakin kovemmalla kun pakkaslumi upotti maanpinnan risuja myöten. Kunto kohenee kummasti kun hikoilee rinteissä ja pöpeliköissä.

Gurlinkiakin piti kokeilla. Tietysti. Parikymmentä senttiset pöllinpätkät toimii hyvin kun niiden pohjat jäädyttää. Pääsi ihan hyvin pelin tunnelmaan.

Valokuvaus ei tälläerää ollut kovinkaan pinnalla. Sen verran "putkiaivo" olen etten osaa tehdä kahta asiaa yhtä-aikaa, hiihdellä ja kuvailla. Joitakin tunnelmapaloiksi kelpaavia tuli kuitenkin räpsittyä.

Kuvat ei ole aikajärjestyksessä vaan suloisessa sekamelskassa.

Etelä-Suomalaisessa talousmetsässäkin kannattaa ulkoilla !!

JOTAIN MUUALTA