Pääsivu Lapin kämpät Vätsäri - Kessi Kolfjellet

VÄTSÄRI - KESSI
KOLFJELLET

LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

N18

Edellinen

Seuraava

Kämppä

Norjan puolella noin 50m rajalinjalta Nammijärven koillispuolella. Tunturin laella olevasta rajan mutkasta 353J 1,6km etelään.

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Palanut

2006

17.11.2009

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)


7676180

3572690

Huom: 

LISÄKUVIA

Näkyy MML:n Karttapaikan ja vuoden 2001 topokartoissa. Ei esiinny Norjalaisessa nettikartasta.
Paikalla käynnin perusteella sijoittaisin tuvan pohjoisemmaksi kuin karttamerkintä. Noin 150m pohjoisempana heti jyrkemmän rinteen alla Suomen puolella rajalinjalla olevasta lähteestä alkavan puron kohdalla, n.50m rajasta Norjan puolella olevalla pienellä kumpareella. Rakennusjäänteet näkyy rajan poroaidalle kun hoksaa oikeasta kohtaa katseella etsiä.
Paikalla vain rakennuksen jäänteitä jotka on palanut kohtuullisen äskettäin mikä tarkoittaa ettei kasvillisuus ole vielä valloittanut palopaikkaa. Toisaalta ovi on vieressä täysin ehjänä ja palamattomana.
Kolfjellet on Norjalaisissa kartoissa tuvan pohjoispuolisen mäen nimi.

Joissakin Norjalaisissa nettikartoissa on hieman etelämpänä Isakvatnet järven rannalla  merkintä jonka voi tulkita rakennukseksi. Tuon merkinnän (N19) kohdalta löysin vain ison siirtolohkareen.

Päiväkirjamerkintöjä:

31.7.2006 ". . . Pidin soppataukoa Isakvatnetin norjan puoleisella rannalla. Paarmoja, itikoita ja tuulta riitti.

Pienen matkan päässä pohjoiseen oli jälleen Norjan puolella aivan rajan pinnassa tuvan merkintä. Tällä kertaa myös suomalaisilla kartoilla. Jätin rinkan rajalinjalle ja läksin etsimään tupaa. Kovin kivikkoista ja mättäistä seutua. Kiertelin hetken ja meinasin jo luovuttaa mutta löysin kuitenkin tuvan jäänteet.

Paikalla vain rakennuksen jäänteitä jotka on palanut kohtuullisen äskettäin mikä tarkoittaa ettei kasvillisuus ole vielä valloittanut palopaikkaa. Ovi on vieressä täysin ehjänä ja palamattomana. Se viittaisi siihen että tupa tai sen osia olisi poltettu vasta kun rakennuksen hylkäämisen tai romahtamisen jälkeen. Tai sitten tuvasta on tulipalon sattuessa tultu vauhdilla ulos, niin ettei ole oveakaan ehditty aukaista ;-).

Palasin rajalle ja aloin puuskuttavan nousun rajalinjaa seuraillen Tsaddervaaralle tai Norjalaisen kartan mukaan Kolfjelletille. . . . "