Pääsivu Lapin kämpät Vätsäri - Kessi Hemingkoia

VÄTSÄRI - KESSI
HEMINGKOIA

LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

N17

Edellinen

Seuraava

Kämppä

Norjassa. Aivan rajanpinnassa noin 200m rajasta. Vakkervatnet järven eteläkärjessä. Rajapyykistä 353IA 500m eteläkaakkoon. 053 Kapperijärven Rajatuvasta 3,4km kakkoon.

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Hyvässä kunnossa

2006

17.11.2009

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)


7679350

3573000

Huom:

LISÄKUVIA

Norjalaisesta nettikartasta http://www.inatur.no/ löydetty tupamerkintä. Ei näy Suomalaisilla kartoilla vaikka on ihan vieressä ja järvikin näkyy topokartoilla. Paikalla on isohko hyväkuntoinen ja siisti lukittu hirsikämppä ja erillinen pieni sauna. Rakennukset ei ole kovin vanhoja eikä ympäristön kulumattomuuden perusteella kovin vilkkaassa käytössäkään.

Päiväkirjamerkintöjä:

31.7.2006 ". . . Vielä oli tälle päivälle yksi Norjalainen tupa eli Vakkervatnetin eteläpäässä oleva Hemingkoia. Se ei näy Suomalaisilla kartoilla vaikka on ihan vieressä ja järvikin näkyy topokartoilla. Paikalla on isohko hyväkuntoinen ja siisti lukittu hirsikämppä ja erillinen pieni sauna. Rakennukset ei ole kovin vanhoja eikä ympäristön kulumattomuuden perusteella kovin vilkkaassa käytössäkään. Hetken kiertelin ja katselin paikkaa jonka jälkeen palailin taas rajalle.

Huomiseksi suunnittelin luppopäivän pitoa, olihan takana jo neljä vaelluspäivää ja kohtuullisen pitkiä päivämatkoja tällaiseen maastoon sekä näin alkumatkalle. . . . "