Pääsivu Lapin kämpät Vätsäri - Kessi Føllvannskoia

VÄTSÄRI - KESSI
FØLLVANNSKOIA

LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

N14

Edellinen

Seuraava

Autiotupa

Norjassa. Følvatnet järven lounaispäässä lahden pohjukkaan laskevan puron länsipuolella lähellä lampea. Noin 400m Suomen rajasta. Rjapisteestä 353HA 1,7km koilliseen.

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Hyvässä kunnossa

2006

26.11.2007

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)


7687260

3576030

Huom:

LISÄKUVIA

Norjalaisesta nettikartasta http://www.inatur.no/ löydetty tupamerkintä. Näkyy myös 2000 GT-kartassa. Kämpän löytää hyvin sillä järven päädystä tulee selvä polku tuvalle vaikka tupa ei näy Følvatnet järvelle.
Lautarakenteinen tupa on kunnostettu sisältä joitakin vuosia sitten. 5 vuodepaikkaa patjoineen. Kamina. (MH 2006).

Päiväkirjamerkintöjä:

1.8.2006
"Aurinko jatkoi kulkijan hellimistä. Sääskiä ei juurikaan ole mutta paarmoja piisaa. Suuntasin rajalinjaa alaspäin. Ei siinä kovin kummosta seutua tai maisemaa ollut. Polkukin hiukan niin ja näin. Vesipulaan sain helpotusta vasta pari km huipulta. Reitin tylsyyteen hain helpotusta koukkaamalla Norjan puolella olevien lampien itäpuolitse.
Føllvannskoia löytyi helposti ja juuri sieltä mistä piti. Lautarakenteinen tupa on kunnostettu sisältä joitakin vuosia sitten. Makuusijoja on patjoineen viidelle. Kamina ja keittonurkkaus sekä pöytä ikkunan edessä. En tiedä kuka huoltaa tupaa. Tuvan hyllyillä oli runsaasti erilaista tavaraa ja ruokatarpeitakin, osa asiallista mutta joukossa myös "jätettä". Sain täydennyksen huutavaan sokeripulaan josta suuri kiitos. Tupa ei ole vilkkaassa käytössä vain 1-2 käyntiä heinäkuisin. Pihalla pieni puuvaja jossa hyvin puutavaraa ja kirveskin kunnossa. Mukavasti erilaisia nämä Norjan tuvat ja todella vähäisellä käytöllä.
Ilta menikin leppoisasti lepäillen ja tuvan ympäristöön tutustuen. Lämmin ja kaunis päivä oli mukava lopettaa tuvan patjoille."

2.8
"Yöllä heräsin muutaman kerran ja kävin kuvaamassa viereistä usvan peittämää lampea. Taas kävi mielessä öinen vaellus mutta.... Itseni tuntien menee vuorokausi rytmi niin sekaisin että siitä toipuminen vie liikaa aikaa. Ehkä kuitenkin taas joskus.
Komea päivä taas tulossa. Nyt olisi tarkoitus pitää se "Luppopäivä" ja kokeilla kalastusta. Tänne Norjan puolelle en kuitenkaan jää vaan siirryn hissukseen Mellalompolalle jossa kartan mukaan hiekkarantojakin.
Ensimmäinen etappi rajalle menikin sitten heti vinoon . . ."