Pääsivu Lapin kämpät Vätsäri - Kessi Rajavaaran korsu

VÄTSÄRI - KESSI
RAJAVAARAN KORSU

LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

126

Edellinen

Seuraava

Sota ajan varustus

Rajavaaran huipun keltaiselta kivikeolta noin 50m pohjoiseen.

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Ei juuri erotu maastosta

2006

17.11.2009

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)


7683720

3572680

Huom: 

LISÄKUVIA

Noin 2,5m kanttiinsa oleva kuoppa ja sen reunoilla muutama hirrenkappale. Rajavaaran huippua kiertää kaivettu juoksuhauta ampumapoteroineen. Huipulla olevalle kuopalle johtaa myös kaivettu käytävä. Paikalla on ollut jonkinlainen korsu. Kuopat ja juoksuhaudat on kovin matalia enkä niitä kaikkia käynyt kurkkimassa. Käytävä johti myös norjan puolelle joten "korsuja" voi olla huipun tuntumassa enemmänkin.

Päiväkirjamerkintöjä:

1.8.2006 ". . . Olin päättänyt siirtyä Norjan puolelle Føllvannskoialle yöksi. Matkaa ihan reipas rupeama, varsinkin näin "luppopäivänä". Ensin olisi vain kiivettävä Rajavaaralle.

Rajavaaralla odottikin sitten yllätys. Huippua kiersi sodan aikainen vallihauta ampumapoteroineen. Ei mikään järisyttävän iso kaivanto vaan muistutti pikemminkin ojaa. Katselin hiukan ympärilleni ja otin kuvia. Aivan huipulla oli noin 2,5m kanttiinsa oleva kuoppa ja sen reunoilla muutama hirrenkappale. Kuopalle johtaa myös kaivettu käytävä. Paikalla on ollut jonkinlainen korsu. Kuopat ja juoksuhaudat on kovin matalia enkä niitä kaikkia käynyt kurkkimassa. Käytävä johti myös norjan puolelle joten "korsuja" voi olla huipun tuntumassa enemmänkin.

Aurinko jatkoi kulkijan hellimistä. Sääskiä ei juurikaan ole mutta paarmoja piisaa. . . . "