Pääsivu Lapin kämpät Vätsäri - Kessi Kiimaselkä

VÄTSÄRI - KESSI
KIIMASELKÄ

LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

075C

Edellinen

Seuraava

2 Tukkikämppää

Kiimaselän koillislaidalla Pikku-Sorsti järveltä laskevan puron lounaispuolella. Purosta 50-100m Pikku-Sorsti järveltä 650m. Kessijärven autiotuvalta noin 3,2km koilliseen.

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Raunio

2006

20.4.2009

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)


7661190

3565290

Huom:

KUVIA

Raunion merkintä 1992 Inarijärvi veneilykartassa 1:50 000 ja näkyi MML:n vanhemman karttapaikan topokartassa.
Paikalla kaksi isoa tukkikämppää joiden iso huone 8x8m ja sen kyljessä noin 5x8m kokoinen toinen huone. Itäisemmän rakennuksen kyljessä lisäksi noin 2x3m kokoinen laajennus (varasto/puuvaja). Rakennukset tehty järeistä hirsistä.
Itäisemmän rakennuksen (päärakennus) iso huone on säilynyt parhaimmin ja siinä on kuutisen hirsikertaa, vain yksi nurkka painunut kasaan. Laajennus taasen enemmänkin irtopuutavarana entisten seinien kohdalla.
Kakkosrakennus on huonossa kunnossa eikä missään kohtaa ole seinät pystyssä alkuperäiseen korkeuteen asti. Tämän rakennuksen nurkkaa on poltettu myöhäisempinä aikoina. Pidetty tulia mahdollisesti suoraan tuvan kyljessä. Näyttää jopa tuli karanneen käyttäjiltä. Elävissäkin puissa on palon jälkiä.
Isojen rakennusten takana on vielä pieni saunaksi luokittelemani rakennus, noin 4x4m. Hirsiä 4-6 päällekkäin eikä niin järeitä kuin päärakennuksessa. Sisällä nurkassa iso kivikasa joka lienee kiuas.

Päiväkirjamerkintöjä: