Pääsivu Lapin kämpät Tarvantovaara Sarvisulo

TARVANTOVAARA
SARVISULO

LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

029

Edellinen

Seuraava

Parakki

Kultiman kylästä noin 4,3km koilliseen. Syntiinlankeemusjärven koilispuolella jängän takaisella rinteellä. Noin 120m järvestä.


PRIVAT

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Huonossa kunnossa


09.02.2015

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)


7606630

3335980

Huom:

LISÄKUVIA  

Pieni neliö eli rakennus löytyi MML:n karttapaikalta 2009. Paikalla on parakkimainen levyrakenteinen maja. Kokoa parakilla noin 2,5x4m. Sisäverhois kärsinyt vesivahinkoja, pala kattoverhousta repsottaa ja on pudottanut puruja ikkunan edessä olevalle pöydälle. Perällä on laverivirityksiä tilapäiseen yöpymiseen. Pönttökamiina on puhki joten lämmitys ei enää onnistu kuin savuttaen ja omalla riskillä. Vesiämpäri ja kuuppa tallella ovensuun pienellä pöydällä jonka yllä seinäkaappi. Sisällä olevista papereista voisi päätellä parakin olleen rajamiesten partokäytössä. Muoviin on kääritty "Kuttasen partiomajan kalusto" luettelo sekä "Lapin Rajavartioston 3. rajajääkärikomppanian: Kämpän hoito-ohje".

Seinällä on myös vieraskirjaksi litistetty pahvilaatikko. Oven päällä lukee puutikuista laitteuna "SARVISULO - 51". Vuosiluku on hiukan tulkinnan varainen mutta todennäköisesti 51.

1km koilliseen on Sarvijärvi johon kämpän nimi viitannee. Onko tämä nykyinen paikka se alkuperäinen vai olisiko parakkia siirretty jostain lähempää Sarvijärveä. Käynti kesällä saattaisi antaa jotain viitteitä ympäristön kulumista tarkastellessa.  Rakennus on merkittynä vielä 2015 MML.n karttapaikalle mutta ei näy 1970 topokartassa.

Päiväkirjamerkintöjä: