Pääsivu Lapin kämpät Pöyrisjärvi Regatoaivin kammi

PÖYRISJÄRVI
REGATOAIVI

LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

048

Edellinen

Seuraava

Turvekammi

Ragatoaivin lounaispuolella 1,5km huipusta. Laakson pojalla kulkevan puron länsipuolella.

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Huonossa kunnossa

2002

10.3.2012

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)

7606720

3366790

Huom:

Pieni merkintä 1997 topokartassa riitti reitin suuntaamiseksi tätä kautta. Turvekammin takan piippu romahtanut joten ei voi lämmittää. Kaksi laveria joista taaempi pysyy sateella kuivana. Ympäristö pahasti rahjääntynyt. Vessa palanut jokunen vuosi sitten. Pihalla myös ison roskanuotion pohja jossa sulanutta lasia. Kammi tarjosi kuitenkin mukavan suoja yhden tihkuisen illan ja yön ajaksi. (2002)

Kammi on mönkijänuran varrella muuten olisi vaikea löytää. Topokartassa suon laidalla mutta todellisuudessa selkeästi koivikon puolella.

GT-kartta vuodelta 1998 sijoittaa rakennusmerkinnän noin 1,7km etelämmäksi Neitovaaran kaakkoispuolelle rinteen juureen. Ilmeinen vikapaikkaan osunut merkintä.

Päiväkirjamerkintöjä:

". . .Kun sää ei näyttänyt paranemisen merkkejä vaan jatkoi sadekuuroja, päätin jäädä yöksi. Poikkesin vain illalla viereisellä lammella heittelemässä matalaan veteen uistinta, turhaan. Täällä n.400m korkeudessa ruska on jo lähes täysillä värein. Olis vaan aurinkoista jotta voisi istuskella ihailemaan. Iltapala, kahvi ja parin päivän päiväkirja ennen nukkumaanmenoa."

1.9.2002 Sunnuntai 3. Vaelluspäivä

"Hyvinpä tuli nukuttua turvekammin laverilla. Tuvan ympäristössä oli oksilla ja orsilla haarakeppejä riekonpyyntiä varten. Tuvan vessa oli palanut. Nuotiopaikalla poltettu ja sulatettu suuri määrä lasipulloja. Puupino oli levällään tuvan edustalla sateessa. Kaunis koivikko ja mukava kammi kärsi siis hieman ympäristön sottaisuudesta jota tehosti sateinen ilma. "Vekkuli kammi" teksti oli taiteiltu tuohesta takaseinälle levyn päälle. Tavarat (vaatteet) ei sisällä kuivuneet lämmityksen puuttumisen takia, mutta olihan noita vielä rinkassa. Pilvet roikkui alhaalla eikä viereisen Ragatoaivin rinteitä näkynyt kokonaan. Aamumurkina kiireettä. . . "