Pääsivu Lapin kämpät Paistunturit Kuivi

PAISTUNTURIT  KEVO
KUIVI

LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

031

Edellinen

Seuraava

Autiotupa

Guivi tunturin itäpuolella n.3,6km huipulta. Gamajohkan pohjoisrannalla.

luontoon.fi 22.3.2022
”Kevon luonnonpuistoon rakennetaan uusi autiotupa
Käyttökiellossa olleen Guivin kämpän tilalle rakennetaan kevään ja kesän 2022 aikana uusi autio-/huoltotupa. Työt pyritään aloittamaan maaliskuun puolivälissä, jotta kaikki materiaalikuljetukset saadaan tehtyä lumipeitteisenä aikana. Vanha tupa on varattu rakentajien käyttöön ja on pois retkeilykäytöstä rakennustyömaan ajan.
Tupa tehdään kaksiosaisena. Autiotuvan puoli majoittaa 6 henkeä. Huoltotuvan puoli on tarkoitettu luonnonpuiston huoltoa ja valvontaa varten huoltohenkilöstölle. Pihapiiriin tulee myös uusi liiteri ja käymälä, jotka ovat kokoluokaltaan sellaisia, että huoltoväliä voidaan nykyisestä pidentää ja näin vähentää ylimääräistä liikkumista ja luonnon kulumista.”

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Huonossa kunnossa

2004, 2011

15.04.2022

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)

1972

7725840

3481380

Huom:

LISÄKUVIA

KAMPPÄ ON POIS KÄYTÖSTÄ. UUSI RAKENNETAAN TILALLE
Kelokämppä. Puuvaja on ovelasti liitetty tuvan jatkeesi sen peräpuolelle sisäyhteydellä. Mainio asia talvikäyttöä ajatellen. Puuvaja laajennus tehty tiettävästi remontin yhteydessä 1995. Ekopiste sen sijaa on laitettu älyttömällä tavalla estämään näköaloja tuvasta Kuiville. Puuvajan uudelleenrakentamisesta yli jääneet kelot odottaa kekona pihalla pääsyä puuvajaan (2004).
luontoon.fi 2018: ”Kuivi, autiotupa. Autiotupa, 10 hlö. Talvikäyttöinen tupa on rakennettu vuonna 1972. Varustus: Kamiina ja kaasukeitin."

Huomautukset: Kuivin kämpässä on havaittu vakava sisäilmaongelma. Kämppä jätetään toistaiseksi auki ja sitä voi käyttää omalla vastuulla. Suosittelemme yöpymistä teltassa.

Rakennus on merkitty Topokartasta 1977 alkaen kaikkiin karttoihini. Oli ennen vuoden 1982 Kevon puiston laajennusta juuri puiston ulkopuolella. 

Päiväkirjamerkintöjä:

18.6.2004 "Seurasin laiduntavaa porotokkaa tulevalla reitilläni ja toivoin niiden väistyvän ennen kuin jatkan matkaa. Eivät väistyneet joten kävelyni sai ne kasaantumaan ja kipittämään tunturiin pienet vasat mukanaan. Harmittaa pistää koko lauma liikkeelle vain sen takia että itsellä on tietty reitti ja päämäärä. Autiotupa tuli tyhjällä rinteellä näkyviin runsas kilometri ennemmin. Pitkiä nämä viimeiset kilometrit.
Komeaan paikkaan ovat tuvan laittaneet ja kuin pisteenä iin päälle tuli aurinkokin näkyviin. Tupa oli tyhjä ja rymistin sisään. Jalat on kuin tulessa 17.5km oli takana. Loppupään kivisempi taival jo kantapäitä arastellen. Nyt saappaat jalasta. Hyvänolon tunne hiipi sisikuntiin. Kaminaan lämpö ja tee-vesi kiehumaan.
Vilkuilin tupaa ympäriinsä. Muuten sama malli kuin aiemmat mutta puuvaja jatkettu tuvan taakse ja sinne yhteys sisäkautta laverien välistä. Fiksua ajatellen että tupa on talvella lähes lumen peitossa. Puuvajassa myös sisävessa talvikäyttöön, nyt kuitenkin auki. Eko "hömpötys" on tuonut nuo keräyspisteet joka täällä on pistetty tuohon pääikkunan puolelle pilaamaan maisemaa Kuivi (Guivi) tunturille. Idiootti paikka mutta taitaa olla talven lumien sanelema juttu sekin."