Pääsivu Lapin kämpät Paistunturit Jeaggejohka

PAISTUNTURIT  KEVO
JEAGGEJOHKA

LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

071

Edellinen

Seuraava

Rakennusryhmä / Yksityinen

Nilijoen sivujoen Jeaggejohkan itäpuolella noin 700m Nilijoesta. Njiljohmohkejeaggi jängän etelälaidalla.PRIVAT

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Hyvässä kunnossa

2004

15.05.2017

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)


7737330

3478200

Huom:

LISÄKUVIA

Kahden rakennuksen merkintä 2002 topokartasta. MML:n karttapaikalla (2007) kaikki kolme. Ei havaintoa muissa kartoissa. Paikalla on kahden asuinrakennuksen lisäksi nähtävästi sauna. Rakennukset on erämaa-alueesta ulos rajatulla yksityistontilla. Lukittuja.
Kummulle on noussut yksi iso rakennus lisää käyntini 2004 jälkeen (2008).

Utsjoen kunnan nettisivulta on linkki ”https://www.infogis.fi/utsjoki/” infokarttaan jonka mukaan tämä rakennus olisi vuokrakämppä. (2017)
”Jeaggejohkan kämppä
Kalastajan Majatalon vuokrakämppä Jeaggejoella. Tilaa 8 henkilölle + sauna.”


Päiväkirjamerkintöjä:

20.6.2004 "Kummasti lämmin sää saa matkankin tuntumaan lyhyemmältä, rinkan kevyemmältä ym. Aamulla muuten tapasin ensimmäisen hyttysen. Jeaggejohkan jälkeen Nilijoki katoaa toista sataa metriä leveään kivikkoon. Minä käännyin Njiljohmohkejeaggille ja heti tuli näkyviin yksi rakennusryhmä. Jängän laidalla oli kaksi ohuista hirsilankuista tehtyä mökkiä ja tukevamman tuntuinen sauna. Lukittuja kämppiä. Ympäristö harmittavan siivoton. Purkit ja purnukat levällään. Haulikon hylsyjäkin satamäärin pihan laidalla. Kuin haulikolla ammuttuna. Yksi hylsykasa oli käyttämättömiä. Muutama pikkupullo viinaksia vieressä kuin todisteeksi että hauskaa on ollut. En ymmärrä kuin viittivät sotkea oman ympäristönsä."