Pääsivu Lapin kämpät Paistunturit Gukcajohkan latva

PAISTUNTURIT  KEVO
GUKCAJOHKAN LATVA
LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

069

Edellinen

Seuraava

Virhe merkintä

Nuvvos Aitevarrin huipulta suoraan itän n.1,1km. Gukcajohkan latvapuron itäpuolella.

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Tupaa ei löydy

2004

12.5.2007

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)


7740990

3479510

Huom:

Kahden rakennuksen merkintä.
Löytyi 2002 topokartasta ei näy MML:n karttapaikan uudella 1:16 000 mittakaavatason kartalla (2007). Ei havaintoa muissakaan kartoissa. Ei havaintoa myöskään maastossa. 2002 Kartan osoittama paikka on avointa paljakkaa. Jos lähimaastossa olisi jotain ollut niin se olisi näkynyt. Ei löytynyt edes polkua, nuotiopaikkaa tai muutakaan ihmisen aiheuttamaa vaikka paikalla pyörin laajemman kierroksen.

Päiväkirjamerkintöjä:

20.6.2004 "Punaiselta tuvalta suoraan pohjoiseen jängän yli, on karttaan pistetty kaksi rakennuksen neliötä. Nuvvos-Aittevarrin huipulta runsas km itään. Suuntasin sinne katajikkojen keskellä jänkää kiertäen. Lintuja on paljon. Kaikenlaista kurppaa, hyyppää, ja kurmitsaa. Nuo riekon ketveleet kun säikyttää lähtemällä lentoon aivan jalkojen juuresta.
Etsimiäni rakennuksia ei löytynyt kauempaa kiikaroimalla sen paremmin kuin kyseisellä kartan kohdalla katsomalla. Paikalla johon tuvat on kartassa piirretty ei ole minkäänlaista kulumista tai muutakaan jälkeä kämpistä. Maasto kartan osoittamalla paikalla on suht tasaista ja täysin puutonta. Eli jos lähellä joku rakennus olisi ollut se kyllä olisi näkynyt. Omaan suunnistustaitoon luotan sen verran että uskon olleeni oikealla paikalla."