Onko tämä aikaisempi Tapiolan kammi.

- Vanhempi Tapiolan kammi oli tutkija Teppo Korhonen mukaan raunio 1965 eli kymmenisen vuotta VW.n kuvan (1956) jälkeen. Voiko huoltamaton kammi maatua tuossa ajassa kuvan mukaisesta kammista lähes raunioksi?

- VW.n kuvassa turpeet näyttävät olevan hyvin paikallaan eikä turpeiden päällä ole kasvillisuutta. Tämä viittaisi aika tuoreeseen kammiin tai kunnostukseen.

- VW.n kuvan kammi muistuttaa Tapiola goahti 025 kammia.
- Tapiolan uudempi kammi oli ”Rakennettu 1981-83 vanhalle kammipaikalle.”  Kun rakennetaan vanhalle paikalle niin voisi helposti ajatella, jotta tehdään samallainen. Kevo on tuolloin (1980-luvun alussa) ollut jo 25 vuotta luonnon puistoa. Puistoihin rakentamiseen tarvitaan syitä ja sitä ohjaillaan. Rakentamisen ehtoja saattaisi olla ollut ennallistaminen, kulttuurihistoria jne. Jos rakennetaan luonnonpuistoon uusi kammi niin miksi se rakennettaisiin muualle kuin vanhan kammin paikalle?
- Kartalta ja ilmakuvasta katsottuna VW.n kuvan taustan maastomuodot sopisivat hyvin Tapiolan kammin taustalle.
- VW.n kuvan kammin vieressä on tukeva mänty. Samassa kohtaa on kanto vuonna 2015 otetussa kuvassa. Riittääkö 60-vuotta kasvavasta puusta keloittuneeseen kantoon.
Sulje