Pääsivu Lapin kämpät Lemmenjoki Meneslatva

LEMMENJOKI
MENESLATVA

LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

074

Edellinen

Seuraava

Autiotupa

Vanhan Inari-Kittilä postitien varressa. Aivan nykyisenkin tien kyljessä, sen itäpuolella 14,5km Menesjärveltä. Hirvaspään poroerotukselta noin 2,5km koilliseen.


  Tupa alkuperäisellä paikalla 1970-luvun asussa.

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Siirretty toisaalle

27.11.2015

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)


7615660

3471230

Huom:

LISÄKUVIA

Vanhan postipolun autiotupa. Siirretty Hammaskairaan. Katso Hammastunturi 074 Kollumi.  Tupa näkyy vielä 1982 Ulkoilukartassa mutta ei enään 1989 Lemmenjoki kartassa.
Koordinaatit on likiarvoja koska rakennusta ei näy MML:n nettikartoissa.
Rakennus on ollut yksihuoneinen, veistetyistä hirsistä tehty tupa. Ovi on poikkeuksellisesti sivulla eikä päädyssa. Ovesta vasemmalla on ollut piisi ja oikean puoleisessa päädyssä 4-ruutuinen ikkuna.  Rakennuksen nurkat on olleet laudoitettu samoin kuin päätykolmiot. Nurkat ja ikkunapuitteet on olleet valkoisia ja seinät punamullattuja. Tuvassa on ollut, ainakin 1970-luvun lopulla, pieni maalaamaton lautaeteinen. Uudella paikallaan Kollumissa ei 2008 ollut enään eteistä eikä nurkkalaudoitusta. Kokoa tuvalla on kuvan mukaan ollut tuskin 4m suuntaansa. 1982 ulkoilukartan mukaan tupa on ollut kuudelle.
Tuvan paikka on aivan Pokka-Inari tien vieressä. Tuvan aukealla kasvaa koivikkoa mutta vielä voi havaita piisin kivikasan ja hiukan lahoa hirttä.

Päiväkirjamerkintöjä: