Pääsivu Lapin kämpät Lemmenjoki Lismanlatvan hirret

LEMMENJOKI
LISMANLATVAN HIRRET

LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

116

Edellinen

Seuraava

?

Lismanlatvakuolpunan luoteispuolella olevan lammen pohjoispuolella 50-70m lammelta. Kultakurusta 3km itäkaakkoon. Korsatunturin huipulta 2,5km koilliseen.

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Ei juuri erotu maastosta

2007

17.03.2019

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)

?

7592570

3421120

Huom:

 LISÄKUVIA
 

Paikalla on vain hirsiä, tosin piiluttuja eli rakentamiseen tarkoitettuja. Maastosta ei voi havaita rakennuksen pohjaa eikä kohde löydy yhdeltäkään kartaltani.
Lammen rantaan on matkaa runsaat 50m. Kovin lahot hirret on levällään maassa 10x15m kokoisella alueella ja niitä on 20-25 kpl. Hirret on 2,5-3m pitkiä ja seinähirren paksusia. Osa puista puöreitä mutta myös runsaasti piiluttuja. Mihin muuhun piilutaan hirsiä kuin seiniin. Ympäristössä kantoja enemmän kuin noita "seinähirsiä".
Mitä paikalla on siis ollut. Onko tänne ollut tarkoitus rakentaa joku kömmänä. (Salvoksia ei hirsissä näy). Vai onko täällä tehty seinähirsiä muualle kuljetettavaksi.
Koordinaatit likiarvoja.

Päiväkirjamerkintöjä:

10.8.2007
"...
Nousin Lismanlatvakuolpunoille jossa hyvä kulkea. Tauko siinä kuolpunoiden laidan lammella. Umpilampi eli ei ojia mutta riittävän kokoinen jotta uskalsin vesipullon ottaa.
Sen lammen pohjoislaidalla oli yllättäen hirsiä. Noin 3m pitkiä parisenkymmentä sekaisin kankaalla. Osa hirsistä oli kirveellä karkeasti piiluttuja joten rakennuspuista oli kyse. Mitään rakennuspohjaa ei näkynyt ja hirretkin oli vanhoja. Onko joskus ollut tarkoitus tehdä tähän joku kömmänä. Vai tarkoitus viedä puut pois. Salvoksia ei puissa ollut. Ympäristöstä on joskus kaadettu puuta enemmän kuin nuo tarvepuut.
Otin suunnan pohjoiseen..."