Pääsivu Lapin kämpät Lemmenjoki Housuselkä vanha

LEMMENJOKI
HOUSUSELKÄ VANHA
LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

104 A

Edellinen

Seuraava

Porokämppä

Kätkätunturin pohjoispuolella noin 500m Jäkäläojasta. Ivalojokeen matkaa 3km. Poroaidan itäpuolella.

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Huonossa kunnossa

2007

06.12.2015

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)

?

7587260

3423490

Huom:

LISÄKUVIA

Rakennuksen merkintä löytyi MML:n vanhoista topokartoista alkaen. Tunturivaeltajan opas vuodelta 1985 kertoo seuraavaa: "...Talvikäyttöinen hirsikämppä. Takka. Majoitustilaa 10-12 henkilölle. Tyydyttävässä kunnossa..."
Tilava kämppä on huoltamaton ja toimii lähinnä varastona. Tunkkainen ja kostea haju. Kelpaa vielä sääsuojaksi. Kämpän voisi vielä mahdollisesti kunnostaa vaikka joku on jo sahaillut moottorisahalla klapipuita tuvan nurkasta. (MH 2007)
Tuvassa on jäljellä erämaapuhelin mastoineen. Sisätilassa säilytetään mm jokivenettä. (2013).
Vieressä uusi porokämppä. Katso
Housuselkä uusi 104 B

Päiväkirjamerkintöjä:

8.8.2007
"... Suunta Housuselän porokämpälle. Lasku alas jängän laitaan juuri kohdalleen josta komeassa männikössä jängän päähän. Puron yli ja pieni matka niin olin kämpällä. ...
Vanha tupa on hieman sivummalla. Mieli meni mustaksi kun kurkistin sisään. Viimeisiä vetelee. Törkyinen, kostean tunkkainen ja sotkuinen. Laverille vielä raahattu vene. Yöpymishalut meni. Olipa vielä joku sahannut moottorisahalla tuvan päädyn auki. Palat pinottu toki paikalleen (ei kaikkia).
Tupa on ollut isohko. Päädyn ovesta oikealla iso takka, vasemmalla koko pitkän seinän
mittainen laveri, takapäädyssä ikkuna ja hyvän kokoinen pöytä. Oikealla nurkassa vielä pieni laveri parivuode. Tuvan oikealla seinällä oli vielä jäljellä vanha erämaapuhelin akkuineen ja tykötarpeineen. Pihalla seistä tönötti pitkä teräksinen antennimasto.
Vieraskirja oli 80-luvulta, joku pistänyt viestin 2000-luvun alussa ja sitten minä. Saa saatana saunatkin jäädä, minä menen muualle. (Otti livästi päähän vanhan kämpän kohtalo)
Ilta oli jo pitkällä joten valuin mukavaa männikköä ja harjua pitkin Ivalojoen suuntaan. ..."