Pääsivu Lapin kämpät Koilliskaira Siikavuopajan laavu

KOILLISKAIRA
SIIKAVUOPAJAN LAAVU
LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

141

Edellinen

Seuraava

Laavu

Suomujoen kaakkoisrannalla olevan lahden (Siikauopaja) etelärannalla. Porttikosken autiotuvalta 5,2km koilliseen.

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Hyvässä kunnossa

2005

26.8.2006

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)


7587980

3540550

Huom:     

LISÄKUVIA

Kauniilla paikalla oleva siisti ja hyvin huollettu laavu. Poluista päätellen myös suht rauhallinen tai sitten paikka on niin uusi ettei ole ehtinyt kulua. Vieressä mäen penkan päällä hyviä telttapaikkoja. Tulipaikka riittävän lähellä laavun etureunaa jotta nuotiokin lämmittää. Mukavan yön vietin syyskuun lopulla 2005.
Laavua ei näy kartoissani mutta tulipaikka on tähän kohtaan merkitty 1992 Koilliskaira kartasta alkaen.

Päiväkirjamerkintöjä:

28.9.2005 ". . . Tavoittelemalleni Siikavuopajan laavulle saavuin jo illan alkaessa hämärtää. Kaunis ja rauhallinen paikka. Siistikin. Hyvä ja täysi puuvaja sekä tyylikäs vessa. Ei taida olla kovin vanha tämä laavu. Maaston kuluminen ei ole suurta. Toisaalta taitaa laavu jäädä reiteiltäkin sivuun. Aittajärveltä ylävirtaan suuntaavat menevät pohjoisrantaa ainakin Porttikosken sillalle. Ne jotka ylittävät Suomun Aittajärvellä taitavat sitten suunnata samantien etelämmäksi pois jokivarresta. Laavun vieressä kumpareella oli kotapuut pystyssä ja muutenkin siellä oli tasamaata useammallekin teltalle.
Istahdin Laavulle ja vetäisin henkeä. Ei ollut satanut matkalla juuri heikkoa tihkua kummempaa. Tein tulet siinä termarikahveja juodessa. Laavun edustan nuotio on sopivalla etäisyydellä jotta se lämmittää ja laavun otsahirren päälle heitetyt varusteet kuivuu. Tunsin taas jotain sellaista suurta mielihyvää minkä takia tänne pohjoiseen aina palaa. Siihen tarvitaan näemmä hiukan fyysistä rasitusta, muutama päivä aikaa rauhoittua, kaunis maisema ja uuden paikan tuoma tunne löytöretkeilystä. Tihku jatkui. Istuin siinä tummuvassa illassa tuleen tuijottaen ja eväitä syöden. Pimeän tultua tunkeuduin makuupussieni sisään ja painoin pääni vaatekäärölle. Kyllä elämä on mukavaa."

29.9.2005 Torstai 4. vaelluspäivä. "Alkuyö tulee nukuttua levottomasti ja pienissä pätkissä. Lonkkaa painaa ja kusella täytyy juosta. Päivärytmille on aikamoista shokkihoitoa muuttaa yht äkkiä nukkumaan meno klo 02,00:sta 21,00:n. Aamulla kuitenkin nukuttaa kuten normaalisti eli pitkään.
Valoisa aika alkaa jo seitsemältä jonka takia olisi hyvä päästä ylös ja matkaan hyvissä ajoin. Ei täällä tähän aikaan ole liian pitkiä nämä päivät.
Pyrin ripeästi matkaan. Määränpäätä en vielä ollut valinnut. mutta jo alkumatkasta alkoi tuntua että Menen Sarviojan tuvalle enkä suunnitellulle Kuotmuttijärvelle. . ."