Pääsivu Lapin kämpät Koilliskaira Kotakönkään laavu

KOILLISKAIRA
KOTAKÖNKÄÄN LAAVU

LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

140

Edellinen

Seuraava

Laavu

Kotakönkään sillalta noin 100m länteen Suomujoen niemessä Itärannalla. Rantapenkan päällä noin 30m rannasta.

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Huollettu

2005

02.03.2008

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)

2001

7576850

3531110

Huom:

Kovassa käytössä oleva laavu vaikka ei ole vielä kovin vanha. Puuvaja täysin tyhjä lokakuun alussa 2005. Laavun edustan tulipaikan rinki harmillisesti kuopalla jonka takia siinä oli lätäköitä. Mukavaa että nämä uudehkot laavut on kaikki erilaisia eli persoonallisia. Ei siis mitään tehdastekoisia paikalle raahattuja höylälautakatoksiaa. Netissä olevan Suomisen Sepon matkakertomuksen mukana on kuva rakenteilla olevasta laavusta elokuun alusta vuonna 2001.

Päiväkirjamerkintöjä:

2.10.2005 ". . . Vilkaisin vain pikaisesti Köngästä siinä sillan tuntumassa ennen kuin hakeuduin viereiselle laavupaikalle. Laavun ja sen edessä olevan nuotiopaikan välissä oli harmikseni iso kurainen lätäkkö. Halkovajasta puut loppi viimeistä kaarnan kappaletta myöden. No tulipaikkakin oli sen verran etäällä laavun laverista ettei se kuitenkaan olisi lämmittänyt.
Istuinpa hetken ja huokaisin. Jotenkin tuntui rankalta tämä päivä. Muuten olo oli hyvä. Kuivaa päälle ja ruoka lämpiämään. Paikalla oli vieraskirjakin. Siitäkin selvisi että laavu on kohtuullisessa käytössä mutta jo muutamia päiviä ollut hyvin vähäisellä käytöllä. Taitaa kuitenkin olla niin ettei tämän laavun vieraskirjaan kirjoitella läheskään niin tunnollisesti kuin tupien vastaaviin.
Ilta pimeni ja sain vallata taas laavun kokonaan itselleni. Kylmää yötä ei tälläkään kerralla tarvinnut odotella."

3.10.2005 ". . . Nukuttipa hyvin ja pitkään. Alkaa lonkkakin tottua kovaan alustaan tai sitten on oppinut nukkumaan kyljellään riittävän koukussa. Olin melkein hoitanut aamutoimeni ja lähtöä tekemässä kun paikalle saapui isokokoinen ulkomaan elävä. Keskustelu oli lyhyt johtuen alkeellisesta kielitaidostani."