Pääsivu Lapin kämpät Käsivarsi Unna Buoiddesoaivvas

KÄSIVARSI
UNNA BUOIDDESOAIVVAS
LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

035

Edellinen

Seuraava

?

Puittisjoesta 500m etelään. Unna Coavccesoaivin länsipuolelta Puittisjokeen laskevan puron varrella. noin 6,5km Raittijärveltä eteläkaakkoon.


PRIVAT

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Käyttökunnossa

2005

10.12.2005

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)


7662060

3291290

Huom:

Tupa löytyy 1996 topokartalta ja 2003 Ulkoilukartalta. Ei merkintöjä varhaisemmissa kartoissa. Ympäristö ei ole kovinkaan kulunut joten kämpän paikka on suht uusi tai täällä käydään vain talvisin. Vessa tosin malliltaan ja kunnoltaa 70-lukulainen. Kämppä oli lukittu vuonna 2005 siellä käydessäni.

Päiväkirjamerkintöjä:

3.8.2005 Keskiviikko 7. vaelluspäivä. ". . . Karttaan merkitty tupakin löytyi. Vanha hirsirunko on siirretty tähän. Siirtoa varten hirsiin laitetut numerolaputkin on vielä hirsien päissä. Kämpän koko noin 2,5-3x3m kanttiinsa. Toisessa päässä laudasta 2m syvä laajennusosa ja vielä pieni umpikuisti (1x2m) laajennuksen kyljessä. Pihalla vessa surkean näköisenä. Tuvan eristeenä lasivillaa mikä myöskin kertoo että tupa on uudelleen pystytetty. Katto on uudemman näköinen. Pihamaata ei ole liiemmin tallottu eli tupa taitaa olla enimmäkseen talvikäytössä. Lautalaajennuksen takaseinässä olleen ikkunan lasi oli rikottu. (Kurkistin ikkunaluukun alle). Tikutettu kelkkaura menee parin sadan metrin päästä tuvan ohi. Kelkka-tikutuksella ei ole minkäänlaista kesäpolkua. . . ."