Pääsivu Lapin kämpät Käsivarsi Buoiddesjohka

KÄSIVARSI
BUOIDDESJOHKA

LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

034

Edellinen

Seuraava

Porokämppä

Puittisjoen rannalla sen pohjoispuolella. Noin 3,4km Buoiddesoaivin huipusta itään. 5,5km Raittijärveltä etelään.

PRIVAT

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Käyttökunnossa

2005

26.11.2007

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)


7662990

3289970

Huom:

LISÄKUVIALukittu yksityinen kämppä. Tupa löytyy 1996 topokartalta ja 2003 Ulkoilukartalta. Ei merkintöjä varhaisemmissa kartoissa. Tuvan vieressä oleva parakki on ollut pyörillä varustettu työmaaparakki. Toivottavasti kuskataan pois maisemaa pilaamasta.
Metsähallituksen julkaisun A No:123 mukaan Luontaiselinkeinonharjoittajien tukikohta.

Päiväkirjamerkintöjä:

4.8.2005 Torstai 8. vaelluspäivä. "Sää alkoi muuttua jo yöllä. Tuuli etelästä ja pilviä nousi taivaalle. Suht pikainen aamu. Kymmenen jälissä liikkeelle kun tummat pilvet pukkasi päälle.
Puittisjoen kämppää kävin kurkkaamassa. Samalla alkoi sataa. Tupa on lautamökki. Kokoa vajaa 3x4,5. Huoneen puoli kalustettu tyypillisesti. Ison ikkunan edessä pöytä ja vieressä laverit. "Tupaan" tullaan eteisestä joka on noin 1,5 metrinen. Ulko-ovi on eteisen kyljessä. Siisti paikka, ei taida olla kesäkäyttöä kun ei kulutustakaan näy. Pihalla vessa ja varastoaitta sekä kotapuut.
Lautamökistä parin sadan metrin päässä on entinen alumiinirunkoinen tielaitoksen työmaakoppi. Vaaleanruskeat levyt kyljessä. Koko noin 2,5x4 ja sisälle on saatu mahtumaan pöytää ja laveria. Piipusta päätellen laatikkoa voi lämmittääkkin. Rumia nämä tällaiset kopit on mutta ei taida täälläpäin olla silmää tahi ei välitetä pätkääkään.
Jatkoin tihkusateessa Puittista ylävirtaan . . ."