Pääsivu Lapin kämpät Kaldoaivi Vuobme Kalddojavri

KALDOAIVI
VUOBME KALDDOJAVRI

LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

050

Edellinen

Seuraava

Kammi

Uhtsib Kalddoaivin kaakkoispuolella olevan Vuobme Kalddojavrin länsirannalla. Noin 700m järven eteläpäästä.

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Hyvässä kunnossa

2008

04.03.2017

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)


7748310

3533310

Huom:

LISÄKUVIA

Aivan rannalla olevalla sorapenkalla on hyväkuntoisen näköinen yksityinen ja lukittu Turvekammi. Rannalle on sijoitettu kammia ja kämppää kaikissa kartoissani.
Merkintä "Kalakammi" Metsähallituksen julkaisussa "Kaldoaivin erämaa-alueen asutus- ja elinkeinohistoriaa". Sivujen 62 ja 79 kartoissa. Ajanjaksot 1852-1940 ja 1945-1970. Taloudellisessa kartassa 1968 teksti “Kämppä”.
Rakennuksen merkintä on mukana  MML:n karttapaikalla vielä 2017. Pitkäikäinen kammi, todennäköisesti järven rannalla on ollut eri aikoina useampi kammi. Mahdollisesti eri paikassa. Ainakin talodellisen kartan "Kämppä" merkintä osoittaisi 500m pohjoisempana olevalle kumpareelle. En tuota kumpua käynyt katsomassa, tutkin vain rantaviivan tuntumasta löytämättä muita asumuksia.
Kaldoaivin erämaa-alueen … hoito- ja käyttösuunnitelma. C 81 v.2010. Sivu 96 kartta: Rakennukset 2007 tilanteen mukaan. Sisältää merkinnän "Luontaiselinkeinolain mukainen tukikohta".

Katso myös 201 Kaldautshjärvi

Päiväkirjamerkintöjä:

10.8.2008 "...Hyvää vaikkakin kylmää säätä riittää. Mukava tarpoa ylhäällä kun näkymiä riittää moneen suuntaan. Pulmankijoen laaksokin auringon läikyttämänä. Komeat maisemat Vuopme-Gálddojávrille pohjoiseen. Hyvä kangasmaa jatkuu kaartaen alas järvelle. Poikkesin siellä katsomassa yksityistä lukittua kammia ja viereisen niemen tasaista aluetta jolle ajattelin Taloudellisen kartan laittaneen kämpän. Taloudellinen valehteli. (Kotona kun katsoin vanhoja karttoja uudestaan niin tuo kämppä oli kauempana rannasta. Ei siis siinä niemellä missä paikkoja katselin.)

Erehdyin kulkemaan järven rantaa. Risukkoista ryyseikköä ja raskaskulkuista mättäikköä. Puolikuolleena, jalat apua huutaen olin järven pohjoispäässä..."