Pääsivu Lapin kämpät Kaldoaivi Sealsejávri

KALDOAIVI
SEALSEJAVRI

LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

128B

Edellinen

Seuraava

Kämppä

Sealsejávrin länsirannalla noin 600m järven pohjoispäästä. Iijärven koillispäästä n.15km pohjois-luoteeseen.


PRIVAT

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Käyttökunnossa


12.10.2019

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)


7728830

3535850

Huom: 

LISÄKUVIA

Hirsikämppä jossa lautalaajennus. lukittu. Kämpän hirret on vanhahtavia. Tilkkeenä näyttää kuitenkin käytetyn mineraalivillaa.
"Poliisien valvontatupa. Siirretty Petsikon poroerotuspaikalta 1970 luvulla tähän." (PM 2009). Miksi kämppä ei ole vanhemmilla kartoilla jos se on ollut paikalla jo -70 luvulla?

Kämpän lautainen laajennusosa näyttäisi olevan heinikon päällä. Tästä voisi päätellä, että hirsikämppä on ollut paikalla ennen laajennusta jolloin kämpän eteen on muodostunut nurmikenttä. Kämpän kyljessä on puusuoja jonka päällä on pieni lippa. Tuo lippa näyttää siltä kuin se olisi tehty muuta käyttöä varten. Esimerkiksi tämän hirsikämpän oven päällä olevaksi lipaksi. Mutta olisi sitten poistettu laajennuksen yhteydessä ja laitettu polttopuiden suojaksi (arvailua).
1975 topokartoissa ja Sevettijärvi-Nuorgam ulkoilukartoissa 1999 on merkittynä kaksi kammia. Ilmeisesti lähempänä rantaa olleet kammit (128A) on postuneet ja tilalle tullut  tämä uudempi hirsikämppä. Kammien tarkka sijainti ei ole tiedossa.

Kaldoaivin erämaa-alueen … hoito- ja käyttösuunnitelma. C 81 v.2010. Sivu 96 kartta: Rakennukset 2007 tilanteen mukaan täällä olisi "rakennus, jossa muu sopimus".

Päiväkirjamerkintöjä: