Pääsivu Lapin kämpät Hammaskaira Vuorhavaara itäinen

HAMMASKAIRA
VUORHAVAARA ITÄINEN
LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

076

Edellinen

Seuraava

Porokämppä

Aittajärven rannalta noin 800m länteen. ja Vuorhavaaran poroaidan kirnulta n.500m pohjoiseen. Pienen kosteikon pohjoispäässä.

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Ei juuri erotu maastosta

2004

26.11.2006

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)


7615900

3494500

Huom:  

LISÄKUVIA 

Tupa on siirretty tai purettu aikaa sitten. Paikalla ei ole romahtamiseen tai paikalle raunioitumiseen viittaavia jäänteitä. 4x4 metrisestä tuvasta jäljellä alin hirsikerta. Iso tasainen pihakenttä. Tuurilla tänne osuu, ei näy polkuja. Ympäristö sottainen. Tämä ei oletettavasti ole se tupa joka on piirretty kartoille vaikka paikalla käydessä niin luulin.
Koordinaatit likiarvoja koska kohde ei esiinny kartoilla.

Katso Vuorhavaaran erotuspaikka

Päiväkirjamerkintöjä:

11.9.2004 "Seuraava kohde oli Vuorhavaaran raunio. Sen sijainti oli hyvin hataralla pohjalla. Tieto vain että Vuorhavaaran rinteellä ja merkintä jostain toisesta kartasta. Kompassisuunta rauniolle päin. Mukavaa mäntymetsää puolipilvisessä säässä. Ensin tuli näkyviin pitkiä kantoja. (talvista puunkorjuuta, oletan) ja sitten pieni aukio täynnä tuvan ja elämisen jäänteitä. Vuorhavaaran (toivottavasti on tämä) tuvan paikka on erotuskaarteesta suoraan karttapohjoiseen noin 600m pienen kosteikon pohjoispuolella. Siis useampi sata metriä idempänä kuin olin olettanut. Osuinpa sattumalta kohdalle. Hammastunturi Saariselkä 1998 kartta sijoittaa rakennuksen todellakin monta sataa metriä lännemmäksi. Jatkoin matkaa sitä kautta näkemättä mitään rakentamiseen viittaavaa.
Tuvasta jäljellä alin laho hirsikerta, koko tuo 4x4m. Kaminan jämä pihalla ja muuta roinaa ympäriinsä. Ei enään polkuja mutta viinapullot säilyy. Tuvan ympäristön nurminen pihakenttä on aika iso ja pistikin epäilemään jospa paikalla olisi ollut useampia rakennuksia. Jos nuo maassa olevat rojut on olleet yhdessä tuvassa niin siellä on ollut ahdasta. Mitään mikä viittaisi muihin rakenteisiin ei kuitenkaan näkynyt. Olinpa tyytyväinen löytööni ja kun aurinkokin paistoi niin mikä oli matkaa jatkaessa."