Pääsivu Lapin kämpät Hammaskaira Sotajokivarsi 2

HAMMASKAIRA
SOTAJOKIVARSI 2
LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

106

Edellinen

Seuraava

?

Sotajoen länsirannalla Halvarinniemen eteläpuolella.

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Raunio

(2008)

2.8.2008

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)
Huom:Takan kivikasa ja alimmat lahonneet hirret löydettävissä. Vajaa puoli kilometriä Löfgrenin-kämppän pohjoispuolella, joen länsirannalla. Ei esiinny kartoissa.

Etsin kämppää tosissani (2008). Kuljin Halvarinniemen kallion eteläpuolella alatasanteen reunaa rinteen juurella ja pieni matka lännestä laskevaa puroa ylös. Jätin sitten rinkan tuohon puronsuuhun. Tein pienen lenkin puron ympäristöön alatasanteella. Yksi kämpän seinähirsi oli nuotiopaikan penkkinä ja toinen saunakehikon kohdalla maassa. Ei kämppää.
Tuon jälkeen lenkki ylävirran suuntaan taas alatasanteen reunassa rinteen alla. 200m purosta ylävirtaan kiipesin rinteen päällä olevalle terassille polun perässä. Siellä uudempi nuotiopaikka mutta ei hirsikämpän jämiä. Laskeuduin jokivarteen ja käännyin pian takaisin puron suuntaan, tällä kertaa lähempänä Sotajoen rantaa. Ei kämppää.
Vielä lenkki Halvarinniemen kalliolle asti, paluu puron suulle, rinkka selkään ja eri kohdasta rantaa etelään. Ei kämppää.
Kun on nähnyt valokuvan kämpästä niin ei haluaisi antaa periksi. Tuo valokuva vain olisi pitänyt olla mukana. Siitä olisi heti selvinnyt, jotta kämppä on ylempänä rinteessä.
Löytymättä jäi.

Päiväkirjamerkintöjä:

8.7.08 "... Halvarin niemellä taas kaivauksia ja yhden montun reunalla vanha hirsi. Tupajäänteitä ei näköetäisyydellä (en kiertänyt lähistöä). Niemen jälkeen olisi pitänyt olla yksi tuvan raunio mutta mitään ei löytynyt. Jätin rinkan jokisuuhun ja kävin molempiin suuntiin pitkät pätkät mutta tuvan pohjia nolla. Jokisuun eteläpuolen "saunan" kehikossa hirsi ja pohjoispuolen nuotiopaikalla penkkinä hirsi. Muuten tupa kadoksissa. Kovin ylös ei viitsi kiivetä tietämättä. Vastarannan tuparaunio kyllä näkyi.
Loppumatka Pahaojalle pientä pikamarssia. ..."